Fortsæt til hovedindholdet
2022
Nyheder

Vi skal sammen sikre, at der også er kirkemusikere om 10, 20 og 30 år

I disse dage dimitterer kirkesangere fra Vestervig Kirkemusikskole. Skolen uddanner hvert år nye kirkemusikere. Og det er vigtigt, at vi prikker talenter på skulderen, så vi ikke kommer til at mangle kirkemusikere i fremtiden, siger skolens rektor.

Vestervig Kirkemusikskole er én af landets tre kirkemusikskoler. Foto: kirkemusikskole.dk

I 1980 slog Vestervig Kirkemusikskole dørene op i Sydthy, og siden hen udvidede skolen med lokaler i Aalborg og Aarhus. Skolen uddanner kirkemusikere inden for orgel, korledelse og sang, og her er der plads til alle – og på alle niveauer.

- Nogen har måske ingen musikalsk baggrund, når de kommer. I den anden ende af skalaen er der nogen, der har en konservatorieuddannelse. Der er et kæmpestort spænd i forudsætninger og alder, siger Tine Fenger Thomsen, rektor på Vestervig Kirkemusikskole.

At være ansat i folkekirken er nok til, at man kan blive placeret ind på et egnet forløb, der passer til ens niveau. Så hvis interessen og lysten er der, er mulighederne for en kirkemusikuddannelse gode.

- Det er vigtigt, at vi sammen værner om kirkemusikken og sørger for at prikke talenter ud, så det vil være muligt at besætte stillinger på orgelbænkene og som kirkesanger i fremtiden, siger hun.

Mød her to studerende, Jens Larsen og Bitten Bagger, der begge endte på skolen ved lidt af et tilfælde. I videoen fortæller de, hvordan det er at være studerende ved Vestervig Kirkemusikskole og om deres uddannelse til hhv. kirkesanger og organist/korleder. 

Jens Larsen blev årets første kirkesangerdimittend, da han den 31. maj 2022 dimitterede fra Vestervig Kirkemusikskole.


Om Vestervig Kirkemusikskole

Hør rektor Tine Fenger Thomsen fortæller om kirkemusikskolen, de tre afdelinger og uddannelserne som kirkemusiker.