2021
Nyheder

Biskop Henning Toft Bro går på pension

Efter 11 år som biskop over Aalborg Stift går biskop Henning Toft Bro på pension med udgangen af oktober 2021. 

Biskop Henning Toft Bro

Biskop Henning Toft Bro går på pension i efteråret 2021. Arkivfoto.

- Efter 36 år som præst i folkekirken, hvoraf de godt 11 år som biskop over Aalborg Stift, har jeg besluttet at gå på pension med udgangen af oktober 2021. Beslutningen har været undervejs i et par år, fordi min hustru og jeg vil gå på pension på samme tid.

Sådan lyder det fra biskop Henning Toft Bro, der i dag torsdag har meddelt, at han stopper som biskop over Aalborg Stift i efteråret 2021. 

Senere på året går bispevalget i gang. Her skal der vælges en afløser til biskop Henning Toft Bro. Kandidaterne kendes endnu ikke, og den videre tidsplan for bispevalget er endnu ikke fastlagt. Når den nye biskop er valgt, vil bispevielsen finde sted i Aalborg domkirke, Budolfi Kirke. Bispevielsen vil efter al sandsynlighed finde sted søndag den 12. december 2021 klokken 14. Når den endelige dato ligger fast, meldes dette ud.

Henning Toft Bro understreger, at han gennem sin tid har oplevet at folkekirken er en aktiv medspiller i samfundsdebatten og civilsamfundet og ser gerne at denne udvikling fortsætter:

- Jeg har været præst i Aalborg Stift siden 1997. Det har været en spændende, udbytterig og lærerig tid, at være en del af udviklingen af folkekirken både som præst, provst og biskop. Noget af det som jeg hæfter mig ved i disse år er, at folkekirken er blevet en aktiv medspiller i både samfundsdebatten og i civilsamfundet. Der er brug for folkekirken som aldrig før, og når vi griber denne mulighed for samskabelse, dialog og samarbejde, er der håb for, at folkekirken kommer til at stå endnu stærkere de kommende generationer. 

Læs mere om bispevalg på folkekirken.dk.