2021
Nyheder

Bispevielsen i Aalborg gennemføres i begrænset format

Pressemeddelelse fra Kirkeministeriet. 

Logo kirkeministeriet

PRESSEMEDDELELSE:

Der er planlagt bispevielse i Budolfi Kirke i Aalborg af den nye biskop over Aalborg Stift den 12. december 2021.

Den nyvalgte biskop, Thomas Reinholdt Rasmussen, har imidlertid oplyst, at han er nær kontakt til en smittet med covid-19, og at han som følge heraf skal testes efter de gældende retningslinjer herom. Thomas Reinholdt Rasmussen er foreløbig testet negativ for covid-19, men resultatet af den sidste opfølgende test, kan først foreligge umiddelbart inden bispevielsen.

Der er derfor en risiko for, at den planlagte bispevielse må aflyses med meget kort varsel. Ud fra en samlet betragtning søges bispevielsen derfor i stedet gennemført med en begrænset kreds af fortrinsvist lokale deltagere og under en almindelig gudstjeneste, hvori bispeløftet indgår. Hvis de opfølgende tests viser, at Thomas Reinholdt Rasmussen er smittet med covid-19, vil bispevielsen blive udsat.

Af samme grund samt i lyset af sundhedsmyndighedernes anbefaling om at aflyse større sociale arrangementer på arbejdspladser aflyses den efterfølgende traditionelle reception og festmiddag afholdt af Kirkeministeriet. I stedet planlægges en festgudstjeneste og efterfølgende fejring i sommeren 2022.

Se pressemeddelelsen på Kirkeministeriets hjemmeside.


Alle inviterede og tilmeldte til bispevielsen modtager direkte besked.