2021
Nyheder

Mulig coronasmitte til bispevielse i Aalborg

Minimum otte ud af 82 deltagere er testet positive for Covid-19 efter at have deltaget i bispevielsen i Aalborg, søndag den 12. december.

Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen ses bag lysekrone

Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen er selv én blandt de otte bekræftede smittetilfælde. Foto: Lars Horn/Baghuset

Minimum otte ud af 82 deltagere er testet positive for Covid-19 efter at have deltaget i bispevielsen i Aalborg, søndag den 12. december.

Stiftskontorchef i Aalborg Stift, Helle Hindsholm, er dybt ærgerlig, men understreger samtidig:

-Vi ved ikke, om der er en sammenhæng mellem de i alt otte tilfælde, som vi er bekendt med, ligesom vi heller ikke ved, om de kan henføres til gudstjenesten.

Nedskaleret arrangement 

Det var en nedskaleret version af bispevielsen, der blev afholdt, fordi hovedpersonen, biskop Thomas Reinholdt Rasmussen, op til arrangementet selv var nærkontakt til en coronasmittet. Arrangementet med oprindeligt 450 gæster blev nedskaleret til 82 deltagere, da man risikerede at skulle aflyse det hele i 11. time, hvis biskoppen blev testet positiv. Alle tests viste dog, at han ikke havde Covid19 inden bispevielsen. 

Biskoppen er én af de otte deltagere ved bispevielsen, som nu er testet positive for Covid19. Det vides dog ikke, om han er blevet smittet ved bispevielsen eller senere. 

 Biskop Thomas Reinholdt Rasmussen er ærgerlig over situationen.

- Jeg er selvfølgelig virkelig ærgerlig over, at otte deltagere, inklusiv mig selv, muligvis er blevet smittet med Covid-19 til bispevielsen. Det er en træls besked at skulle melde ud, men samtidig er det også et udtryk for, at smitten i samfundet generelt er meget høj, siger biskoppen.

Alle inviterede deltagere i bispevielsen er underrettet om smittetilfældene.