Fortsæt til hovedindholdet
Månedsbrev
September 2022

September 2022

Læs biskoppens månedshilsen.

Efteråret - konfirmander og de store ting

Da jeg var sognepræst, sagde vi altid, at når det blev september og konfirmanderne begyndte, så var det snart jul. Helt løgn er det ikke. For efteråret er en travl tid med mange gode opgaver. Det er i efteråret, at høstgudstjenesterne ligger, og hvor vi også skal have Aalborg Stifts traditionsrige landemode fredag den 30. september, hvor jeg håber mange deltager.

Lige da august sluttede, deltog jeg i kulturmødet på Mors. Det er et arrangement, der har vokset sig stort og givende, og som folkekirken også skal være en naturlig del af. Folkekirken er en af landets største kulturudbydere indenfor foredrag, undervisning, koncerter og meget andet.

Folkekirkens nerve er naturligvis det frisættende evangelium om Jesus Kristus, der kan dels på utallige måder. Men folkekirken indgår også i menneskelivet, hvilket betyder, at folkekirken er en del af kulturlivet og derved bidrager til at oplyse om det liv, som vi alle har til fælles. Grundtvigs kendte slagord var "menneske først, kristen så", og det var netop gennem arbejde med det fælles menneskeliv på tværs af tro, oprindelse og lignende, at det kristne dukkede op.

Kulturmødet på Mors var spændende at være med til. Her stod menneskelivet på spil.

Således åbnes i disse uger også stiftets konfirmandstuer på ny, og mange forventningsfulde konfirmander møder op for at tale om de største ting i livet: Kærlighed, tab, og Gud selv. Alle har vi en opgave i at få konfirmanderne til at falde godt til rette, både i konfirmandstue og i kirkerum.

For når konfirmanderne begynder, er det snart jul. Det går stærk, for der er væsentlige ting at tale om.

Biskop
Thomas Reinholdt Rasmussen

Læs flere månedshilsner