Fortsæt til hovedindholdet
Månedsbrev
Januar 2023

Januar 2023

Læs biskoppens månedshilsen.

Velsignet nytår!

Året begynder med Grundtvigs salme "Vær velkommen, Herrens år". Det er de ord, der lyder, lige når rådhusklokkerne i København har ringet det nye år ind. Ord, der fortæller os, at dette år også er et år under Guds nåde og tilgivelse. Det er godt at tænke på.

Derfor har jeg heller ingen nytårsforsætter. Ikke på det personlige plan, for der er planen den samme som altid: Være mere opmærksomme på, at vi lever i troen på tilgivende Gud. Det kan vi ikke øve os nok i, hverken med hensyn til os selv eller med hensyn til andre.

Den store opgave for Aalborg Stift i det kommende år er nu som før at skaffe arbejdskraft. Denne opgave er kun blevet større i lighed med andre sektorer i samfundet. Det afhjælpes ikke ved, at vi bliver vores egne ny kolleger ved at afskaffe Bededag. Vi har simpelthen brug for flere hoveder og hænder.

Det gælder selvfølgelig på præsteområdet, men sandelig også organistområdet. 

Vi kan dog glæde os over at året begynder med ordination af fire nye præster i Budolfi Kirke. Her er fire nye præster, der er klar til at tage fat ude i stiftets sogne.

Nye folk får man ved at være en god, meningsfuld arbejdsplads. Det glæder både arbejdsmiljø og arbejdets mening. Vi kan glæde os over, at folkekirkens ansatte i høj grad finder arbejdet meningsfyldt. Arbejdsmiljø er altid på stiftets dagsorden.

Jeg vil ønske alle ansatte i Aalborg Stift et velsignet nytår, og beder om, at alle på hver vores måde må arbejde i troen på, at vi har en Gud, der kan gøre alting nyt. Det er jo derfor vi synger "vær velkommen, Herrens år", hvor det lyder: "Nådens Gud! Lad dit solskin i år/os skænke på marken et gyldent år".

Biskop
Thomas Reinholdt Rasmussen