Fortsæt til hovedindholdet

Sognepræst til Dronninglund Pastorat

Ledig stilling
Brønderslev Provsti
Aalborg Stift

Sognepræst i Dronninglund Sogn og Dorf Sogn, Dronninglund Pastorat, Brønderslev Provsti, Aalborg Stift Stillingen som tjenestemandsansat sognepræst i Dronninglund Pastorat er ledig til besættelse den 1. april 2025 eller snarest derefter.

Stillingen er en fuldtidsstilling.

Som ny sognepræst får du et introduktionsforløb, hvor du får en mentor, der guider dig igennem i den første tid i embedet og sætter dig nærmere ind i de forskellige arbejdsopgaver, der er for en præst.

Længere nede på siden kan du læse embedsbeskrivelsen fra menighedsrådet. Her kan du læse om sognet/pastoratet og om, hvilke tanker, menighedsrådet gør sig om det ledige embede. Har du lyst til at læse mere om Dronninglund sogn og Dorf Sogn og hvordan kirkelivet m.v. er i Pastoratet, kan vi anbefale, at du orienterer dig på Dronninglund Sogns hjemmeside: https://sogn.dk/dronninglund

Stillingen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. (LBK nr. 864 af 25/6/2013)

Stillingen aflønnes efter løngruppe 2, i aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i Folkekirken.

Det er en forudsætning for indplaceringen i løngruppe 2, at den, der ansættes, har gennemført den obligatoriske efteruddannelse. Ansøgere, der ikke opfylder betingelsen, kan ansættes i løngruppe 1 indtil betingelsen er opfyldt. Ud over selve lønnen ydes et rådighedstillæg med et afrundet grundbeløb pr. 31. marts 2012 for en fuldtidsstilling på kr. 43.000,00 årligt. Ved deltidsansættelse vil der ske beregning af tillægget i forhold til ansættelseskvoten.

Stillingen er omfattet af reglerne om Ny Løn, hvorfor det er muligt at ønske en lønforhandling.

Der er knyttet tjenestebolig til stillingen. Tjenesteboligen ligger på Slotsgade 34, 9330 Dronninglund. Såfremt boligen ikke er klar ved ansættelsen, stilles der midlertidig bolig tilrådighed.

Boligbidraget for tjenesteboligen excl. udgifter til el, vand og varme udgør på nuværende tidspunkt kr. 4.048,00.

Det forudsættes, at ansøgere har kørekort til almindelig bil (B) og er villig til at bruge egen bil i jobbet. Er du endnu ikke ordineret, bedes du sende kopi af eksamenspapirer og attest fra Pastoralseminariet sammen med din ansøgning.

Hvis du indstilles til stillingen, vil der blive indhentet børneattest.

Både mænd og kvinder opfordres til at søge stillingen. 

Ansøgningsfrist: 10. februar 2025

Sådan søger du stillingen

Er du interesseret i stillingen og ønsker at sende en ansøgning, bedes du kontakte både menighedsråd og provst for at aftale et tidspunkt for et besøg og en samtale, inden ansøgningsfristen udløber. 

 

Er det første gang du søger embede, bedes du kontakte biskoppens sekretær for at aftale et tidspunkt for en samtale med biskop Thomas Reinholdt Rasmussen, ligeledes inden ansøgningsfristen udløber. 

 

Ansøgningen skal stiles til Kirkeministeriet, men skal sendes til biskoppen over Aalborg Stift pr. mail til: KMAAL-ANSOEGNING@KM.DK og ansøgningen skal være biskoppen i hænde senest opslagets udløbsdato kl. 15.00.

 

Kontaktoplysninger MR-formand Jens Jørgen Rasmussen, Lindenovs vej 3, 9330 Dronninglund Telefon 24 94 46 46 E-mail: meni2016j@gmail.com

 

Kontaktoplysninger Provst Lise Lundgren, Telefon 54 44 00 78, E-mail:llun@km.dk

 

Kontaktoplysninger Aalborg Stift Telefon 98 18 80 88∙ E-mail: kmaal@km.dk

 

Kontaktoplysninger biskop Thomas Reinholdt Rasmussen v/bispesekretær Anne Klit Nielsen: Telefon 96 34 19 52 ∙ E-mail: akln@km.dk

Dorf Kirke

Menighedsrådet siger om stillingen ...

Kunne du tænke dig at være præst et sted med rigtig god kirkegang?

- et sted hvor vi har gang i mange aktiviteter båret af frivillige ildsjæle?

- et sted hvor vi øver os i at tænke nyt og gerne vil forstyrres i vores cirkler?

- et sted hvor samarbejde, udvikling og det at række ud til byens foreningsliv er vigtige nøgleord?

- et sted hvor der er plads til det, du kommer med og brænder for?

Så prøv at vende blikket mod Dronninglund, en by i udvikling, tæt på skov og strand, 25 minutter fra Aalborg.

I menighedsrådet har vi et ønske om, at tærsklen til kirkerne og sognenes arbejde skal være lav.

Vi vil gerne i et samarbejde med dig og vores anden præst arbejde med gudstjenesten, så den på bedste vis rummer alle kirkegængere inklusive vores mange dåbsgæster.

Vi har tilbud som babysalmesang, samarbejde med FDF, børnehave, skole og efterskole,

Brætspilscafé, familienetværk, besøgsvenner, seniorcafé, sorggruppe for ældre, sogneeftermiddage.

Vi prioriterer diakonien højt, mange af vores aktiviteter er rettet mod at skabe gode fællesskaber for mennesker.

Med vores to kirker, den historiske slotskirke og den mindre kirke i Storskoven, Sognegården midt i byen og kirkekontoret/velfærdsbygningen har vi gode fysiske rammer om kirkens arbejde.

Vores ønsker til dig er:

- at du er et menneske med noget på hjerte og forstår at forkynde evangeliet, så det giver mening i vores nutid.

- at du har lyst til samarbejdet med menighedsrådet, din præstekollega og vores andre ansatte, og på den måde bidrager til udviklingen af kirkelivet

- at du er interesseret i og har lyst til at arbejde med børn og unge og i samarbejde med vores kirke- og kulturmedarbejder vil være med til at udvikle dette arbejde.

- at du kan se muligheder i udviklingen af samarbejdet med kulturinstitutioner, foreninger og lokalsamfundet generelt.

Nedenfor har vi forsøgt at svare på en række spørgsmål, og du kan finde mere om os på hjemmesiden www.dronninglundkirke.dk

Kirkerne:

Dronninglund Kirke er en kulturperle med en historie som strækker sig helt tilbage til middelalderen. Kirken har plads til ca. 400. Den er bygget sammen med Dronninglund Slot.

Kirken står foran en større renovering, som forventes påbegyndt i oktober 2025, et projekt som spejler vores ønske om at passe på kulturarven og samtidig skabe plads til, at vi er en kirke i udvikling.

Dorf Kirke er en nyere kirke som i år har 125 års jubilæum. Den ligger i udkanten af Dronninglund Storskov. Det er en smuk lille kirke med plads til ca. 120, hvor rummet indbyder til nærvær.

Dronninglund Kirke Her er højmesserne velbesøgte og meget ofte med dåb. Derudover har vi mange kirkelige handlinger (60 bisættelser/begravelser om året).

Dorf Kirke har gudstjeneste på anden helligdagene, samt til Alle Helgen og juleaften. Derudover afholdes en række aften eftertanker, som samler omkring 30 deltagere, ligesom kirken bruges til koncerter m.m.

Andre Plejehjemmet Margrethelund har 2 gudstjenester om måneden, som fordeles mellem 4 præster (Dronninglunds 2, samt Asaa og Agersted)

Seniorboligerne i Blåbærhaven har en månedlig gudstjeneste, som holdes på skift af vores præster.

Konfirmander:

Konfirmanderne fra Dronninglund skole kommer fra vores sogne samt Asaa. Der er typisk 3 hold, undervisningen varetages i samarbejde med Asaa-præsten. Derudover er der et hold specialklassekonfirmander, samt undervisning af minikonfirmander, som varetages af kirke- og kulturmedarbejderen i samarbejde med en af præsterne og organisten.

Menighedsråd:

Der er fælles menighedsråd for sognene. 9 medlemmer er valgt i Dronninglund og 2 i Dorf.

Der afholdes ca. 10 møder årligt, derudover er rådet organiseret i forskellige udvalg som f.eks. diakoni/menighedspleje, aktivitet, børn – unge og familie.

Medlemstal: Dronninglund: 4.434 (befolkning 5.100) Dorf: 268 (befolkning 322)

Sognegården:

Midt i Dronninglund by har vi en sognegård, som danner rammen om vores voksende kirkelige aktiviteter. Her er konfirmandundervisning, familie-netværk, sognecafé, suppeaftener i samarbejde med ældresagen, sorggruppe, kirkekor for blot at nævne nogle af vores mange aktiviteter.

De holder deres møder i sognegården, ligesom andre foreninger kan låne den i det omfang vi har plads.

Velfærdsbygning/kirkekontor/kapel:

I nærheden af Dronninglund Kirke har vi kombineret velfærdsbygning og kirkekontor, som skaber rammer for det daglige samarbejde mellem alle kirkens ansatte. Her arbejder præsterne, kordegn, organist, kirkesanger, kirke- og kulturmedarbejder, kirkegårdslederen og kirkegårdens med- arbejdere. Alle mødes ofte i den fælles kantine til formiddagskaffe og frokost, og det daglige fællesskab er med til at skabe et godt samarbejdsklima, hvor alle kender alle.

Her er et godt indrettet kontor med plads til samtaler og mindre møder.

Præsterne:

Der er to præster i sognet, arbejdsopgaverne deles ligeligt mellem præsterne efter gensidig aftale. Der er vilje til og ønske om et samarbejde, som rækker ud over den daglige opgavefordeling. Derudover er præsterne med i team øst i Brønderslev Provsti, hvor de henter hjælp hos hinanden og aftaler ferieafvikling mm. Men også mødes om inspiration og fælles arrangementer.

Andre ansatte:

Vi er en stor arbejdsplads med:

Kirkegårdsleder og en række ansatte som varetager kirkegårdens drift, samt den daglige drift af vores huse.

Kordegn som udover personregistrering står for hjemmeside og kommunikation, sekretæropgave for præsterne og vores kalenderstyring. Kordegnen har en vigtig koordinerende rolle i sognene.

Organist som udover orgelspillet er leder af et dygtig ungdomskor, der medvirker ved de fleste af vores gudstjenester. Organisten har også babysalmesang

Kirkesanger som udover at være kirkesanger fungerer som vikar for kordegnen, og er kormedhjælper sammen med organisten.

Kirke- og kulturmedarbejder som er i færd med at udvikle vores børnearbejde (blandt andet legestue, samarbejde med børnehaverne, familien i naturen, skaberværksted)

Kirke- og kulturmedarbejderen står for minikonfirmandundervisning sammen med en af præsterne og er en hjørnesten i familienetværket.

Samarbejde med andre sogne:

Der er samarbejde om kirkegårdsdriften med Asaa/Melholt sogne, et organistsamarbejde mellem Asaa/Melholt og Agersted/Voer og kordegnen fører kirkebog for både disse sogne og Hellevad/Ørum.

Kommunikation:

Vi udgiver kirkeblad 6 gange om året, har en veldrevet hjemmeside og profil på Facebook og Instagram.

Et kommunikationsudvalg er redaktion og drøfter jævnligt vores kommunikationsstrategi.

Præstegården:

Yderst velholdt præstegård beliggende midt i byen på adressen Slotsgade 34. Den er opført i 1924 og er løbende renoveret – nyere køkken, nyt bad m.m. Taget blev fornyet i 2013.

Der er 310 m2 fordelt på to etager, 9 værelser samt kontor (med egen indgang og toilet) og nedlagt konfirmandstue. 2 badeværelser. Alle hårde hvidevarer, samt ladestander.

Priser i 2024: Vand pr m3 50,57 kr., varmebidrag 2.540 kr. pr md, boligbidrag 4.048 kr. pr. md.

Have er på 2.862 m2, der er hjælp til vedligeholdelse

Området:

Dronninglund har skole, flere daginstitutioner, gymnasium, et godt handelsliv. Det er en by i udvikling med tilflytning af mange familier med småbørn. Der er efterskole, som er tilknyttet FDF, en aktiv FDF-kreds, og et stærkt foreningsliv, f.eks. Dronninglund Kunstcenter, egnssamlingen i Try, sport og idræt. Tæt på motorvejen, ca. 25 minutter fra Aalborg. Beliggende naturskønt omkranset af Dronninglund Storskov og tæt på strand og hav.

Kontakt gerne for yderligere oplysninger:

Formand for menighedsrådet Jens Rasmussen (pga. udlandsophold med tidsforskel i opslagsperioden – send mail til: meni2016j@gmail.com eller sms på 0045 24 94 46 46 og Jens vil ringe dig op)

Sognepræst Hanne Svensmark 24 87 11 90

Vedr. evt. aftale om besigtigelse af præstegård/kirker/sognegård: Per Johansen 25 11 75 11