Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Stiftsrådet bakker op om biskoppers kritik

En række af landets stiftsråd bakker op om biskoppernes udtalelse om regeringens forslag om afskaffelse af store bededag. Læs brevet fra Stiftsrådet i Aalborg Stift her.

Stiftsrådet i Aalborg Stift har ligesom en række andre stiftsråd sendt et brev til kirkeministeren, hvori rådet udtrykker sin fulde støtte til biskoppernes udtalelse om afskaffelse af en helligdag. 

Stiftsrådet ser med stor alvor på processen, som det mener er dybt problematisk og ikke tilfredsstillende. Stiftsrådet beder regeringen genoverveje planen om at afskaffe en helligdag, herunder også processen:

Regeringens afskaffelse af en helligdag 

Aalborg Stiftsråd finder situationen alvorlig, og ønsker at udtrykke vores fulde støtte til biskoppernes udtalelse af 10. januar 2023 om afskaffelse af en helligdag. Når man fjerner en helligdag fra Ritualbogen og Alterbogen uden inddragelse og samtale med folkekirkens parter er dette imod sædvanlig praksis for regulering af kirkens indre anliggender. Stiftsrådet ser med stor alvor på processen, som vi mener er dybt problematisk og ikke tilfredsstillende. Stiftsrådet opfordrer til, at regeringen vil genoverveje planen om at afskaffe en helligdag, herunder også processen. 

Med venlig hilsen på stiftsrådets vegne 

Karsten Konradsen 
Formand for Aalborg Stiftsråd

Læs brevet som pdf her

Læs biskoppernes brev her

Kontakt

Ingeborg Marie Nielsen

Pressekonsulent, Aalborg Stift

Tlf.: 61614507 / iman@km.dk