Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Ny kortlægning af folkekirkens jorder

For første gang er data om folkekirkens jorder og deres anvendelse samlet i én fælles oversigt for alle. Det skal hjælpe menighedsråd og samarbejdspartnere med at træffe bæredygtige beslutninger, som kan være med til at reducere CO2 og fremme biodiversiteten på arealerne.  

Foto: Folkekirkens Grønne Omstilling

Af Ingeborg Marie Nielsen

Folkekirken er både Danmarks største civilsamfundsorganisation og landets tredje-største jordbesidder. Den råder over bygninger, kirkegårde og jorder overalt i kongeriget og spiller derfor en vigtig rolle i den grønne omstilling.

Nu har Folkekirkens Grønne Omstilling lanceret et interaktivt kort med data og detaljer om folkekirkens jorder. Kortværktøjet viser, hvordan jordene drives i dag, og hvor der er potentiale for at plante skov, dyrke økologisk landbrug, opsætte solceller eller arbejde med naturgenopretning. 

Det skal hjælpe menighedsråd og potentielle samarbejdspartnere med at træffe bæredygtige beslutninger for forvaltningen af jorden, som kan være med til at reducere CO2 og fremme biodiversiteten på arealerne. 

Det er første gang, at alle folkekirkens jorder og deres nuværende anvendelse er blevet samlet i én fælles oversigt for menighedsråd, naboer, kommuner, arealforvaltere, forsyningsselskaber, naturinteresserede og alle andre interesserede.

Folkekirkens Grønne Omstilling håber, at tiltaget vil opkvalificere debatten om anvendelsen af Danmarks jorder, og inviterer alle interessenter til at bruge værktøjet og byde ind i den vigtige debat. 

Det interaktive kort over folkekirkens jorder er udviklet på initiativ af Folkekirkens Grønne Omstilling i samarbejde med Plancenter Aalborg.

Læs også: Kom til kursusdag om bæredygtighed på kirkegården