Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Kampagne: Nu bliver det lettere at finde sammen om sorgen

Folkekirken er landets største udbyder af sorggrupper. En ny stor sorggruppeoversigt gør det lettere at få viden og finde fællesskab om sorgen.

Knud Jørgensen er én af de mange, der har glæde af at komme i en af Folkekirkens sorggrupper. Foto: Casper Janning

Af Sandra Rask Petersen 

Hvert år søger tusindvis efter oplysninger om folkekirkens sorggrupper.

Nu skal en ny stor sorggruppeoversigt gøre det lettere og mere overskueligt at finde frem til en sorggruppe.

Sammen om sorgen

Med kampagnen ”Sammen om sorgen” vil folkekirken være med til at nedbryde ensomhed hos mennesker i sorg. Kampagnen skal udbrede kendskabet til det fællesskab og nærvær, som folkekirkens sorggrupper tilbyder, og hjælpe alle til at række ud til medmennesker i sorg. 

For sorg kan gøre ensom, og netop fællesskabet er lindrende for mange. Som fællesskab kan vi gøre meget og ikke ret meget forkert. Det er altid bedre at spørge end slet ikke. 

I folkekirkens sorggrupper er der plads til at tale om alt det, ingen har lyst til at have tilfælles – men som vi alle vil opleve før eller siden. 

”Vi bærer noget af den sørgendes sorg i vores hænder. Vi kan både give rum og tilladelse til sorgen, men vi kan også tage sorgen fra den enkelte ved at blive bange for at sige noget forkert og slet ingenting sige eller gøre,” siger Ole Raakjær, der er præst på Hospice Vangen i Nørresundby.

Uvurderlig støtte

Rigtig mange fortæller om den uvurderlige støtte, de har fundet i en sorggruppe i folkekirken. En af dem er Knud Jørgensen fra Hallund, der meldte sig ind i en sorggruppe i Brønderslev Kirke, efter han mistede sin kone.

”Det betyder noget særligt at være sammen med andre, der også har mistet. Det er trygt og nemmere at åbne op og tale om sorgen og savnet.”

Og Knud Jørgensen står et andet sted nu, end inden han begyndte i sorggruppen.

”Det har givet mig mere mod og lyst til at møde nye mennesker. Jeg er ikke kommet over mit tab, men jeg kommer fremad,” siger han.