2021
Nyheder

Sang og samvær på afstand

I Hørby, Skæve og Badskær plejer kirkekoret at mødes hver uge i sognehuset og øve sig sammen. Det sætter restriktioner en stopper for, og nu mødes de i stedet på computerskærmen.

Noder i bog

Hver mandag mødes børne- og ungdomskoret i Hørby, Skæve og Badskær med korlederen på computerskærmen og øver sig på udvalgte sange, lytter til lydklip og laver videooptagelser. Arkivfoto

Af Sandra Rask Petersen

Når kirkekoret for børn og unge i Hørby, Skæve og Badskær normalt mødes til sangaften i sognehuset, øver de sig på et blandet program med rytmiske og klassiske sange. De synger enstemmigt og flerstemmigt, og de synger med og uden solister. Siden begyndelsen af januar har programmet dog set noget anderledes ud. Nu ser de kun hinanden på computerskærmen, når de hver mandag mødes med korlederen og øver sig på udvalgte sange, lytter til lydklip og laver videooptagelser.

- Da alt bliver aflyst, og der kommer yderligere restriktioner op til jul, stopper vi med at mødes. Koret begynder hurtigt at savne hinanden og sangtimerne, og vi snakker om, hvad vi kan gøre. Vi bliver enige om at mødes til onlinekor på Teams. Her lytter de til lydfiler, som jeg indspiller. De øver sig og får opgaver for fra gang til gang, siger Anne Hejslet, korleder.

Onlinemødet fastholder fællesskabet

Selvom det er en anderledes måde at synge sammen på, oplever hun, at det er vigtigt for pigerne at mødes og se hinanden.

- Der er stor opbakning til at mødes til onlinekor, og alle deltager og er engagerede. Når jeg logger på, hører jeg tydeligt, hvordan de snakker, griner og hygger sig sammen. Jeg håber, timerne spreder glæde og giver dem et frirum fra skolearbejde og nedlukning, siger hun.

Og så håber korlederen også, at de ugentlige onlinetimer fastholder dem i at være med i koret.

- Jeg kan godt være bekymret for, at der ikke er noget kor, når vi vender tilbage til normale tilstande. Jeg håber, det her fastholder dem i at være med i koret og minder dem om, hvor dejligt det er at mødes og synge sammen, sige hun.

I videoen her ses resultatet af en opgave, kordeltagerne har fået. De har øvet sig på sangen ”februar”, indspillet en lydfil og optaget forskellige videoklip udenfor. Video produceret af: Anne Hejslet og Svend Erik Volsgaard

Tema: Kirke under lockdown

Kirkerne kan fortsat afholde gudstjenester og kirkelige handlinger. Men næsten alle andre aktiviter er sat på stand-by. 

Og hvordan bærer man sig så ad med at være tilgængelig som kirke under corona lockdown? 

Vi dykker ned i nogle af de mange initiativer, der - trods corona - foregår i de nord- og nordvestjyske kirker.