2021
Nyheder

Nu kan der synges som normalt

Hverdagen er for alvor på vej tilbage i kirkerne: Vi kan være flere sammen til gudstjenester, bryllupper og konfirmationer, og vi kan synge sammen uden, at der er krav om at holde afstand. Men der skal fortsat være fokus på god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd samt skilte, der informerer om corona.

Husk håndspritten - også i kirken. Arkivfoto

Forleden kom den gode nyhed om ophævelse af de væsentligste restriktioner for folkekirken og andre trossamfund. Areal- og afstandskravet er væk fra i morgen lørdag den 14. august, og vi kan samles op til 500 personer i kirkerne. Og vi kan synge sammen, uden at der er krav om at holde afstand. Dette vil også sige, at der kan holdes kirkekoncerter og andre menighedsaktiviteter med op til 500 deltagere uden, at der er krav om, at deltagerne skal vise coronapas.

Det overordnede forsamlingsforbud betyder, man fortsat ikke må samles flere end 500 personer. Forsamlingsforbuddet forventes at blive ophævet den 1. september 2021.

Læs også: Areal- og afstandkrav i folkekirken ophæves

Info til kirkens personale:

Der skal også fortsat være fokus på at undgå smittespredning, og derfor skal der stadig være fokus på god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd: Det vil sige vejledningerne om god og hyppig udluftning mellem gudstjenester og arrangementer, adgang til vand og sæbe osv. fortsat gælder. Der skal også stadig være informationsmateriale og skilte om, hvordan smittespredning undgås – f.eks at personer med symptomer på coronasmitte skal blive hjemme.

Ansatte i folkekirken kan desuden alle nu møde fysisk på arbejdspladsen på samme tid.

Kirkeministeriets retningslinjer bliver opdateret lørdag morgen, så ansatte i kirken opfordres til at holde øje med DAP, hvor det vil blive annonceret.

Sundhedsstyrelsens 6 generelle råd om smitte­forebyggelse


1. Bliv vaccineret 
2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer 
3. Hold afstand 
4. Luft ud og skab gennemtræk 
5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit 
6. Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

 

Kilde: www.sst.dk