2021
Nyheder

Kirke samler mad ind til udsatte familier

I Frederikshavn er der familier, der ikke kan få pengene til at slå til, og det er kun blevet sværere under coronakrisen. Abildgård Kirke samler derfor mad ind til de mest udsatte familier i området.

To sognepræster og en kirke- og kulturmedarbejder med mundbind og visir pakker kasser med mad

Sognepræst Simon Nilsen, sognepræst Kenny Gottlieb og kirke- og kulturmedarbejder Heidi Ettrup Lehm (alle Abildgård Kirke) er i fuld gang med at pakke mad til udsatte familier i Frederikshavn. Privatfoto

Af Sandra Rask Petersen

Foran Abildgård Kirke står en hyndeboks. Hynder er der ikke plads til, men der er derimod plads til tørvarer som ris, pasta, dåsetomater og marmelade.

- Alle er velkommen til at komme forbi og donere. Det kan være, man på dagens indkøbstur har handlet en ekstra pakke køkkenruller, eller det bugner med pastaskruer hjemme på køkkenhylden, siger Heidi Ettrup Lehm, kirke- og kulturmedarbejder i Abildgård Kirke.

Det er den lokale gruppe Næstehjælperne, der har spurgt Abildgård Kirke, om de kan hjælpe med at samle mad ind. Næstehjælperne deler mad ud til udsatte familier fem gange om ugen, men under coronakrisen oplever de, at flere familier henvender sig for at få hjælp, og de kan ikke følge med.

- Vi vil i samarbejde med næstehjælperne gøre, hvad vi kan for at samle mad ind. Det er kirkens ansvar at hjælpe og række ud. Der er mange i samfundet, der er udsatte og har virkelig svært ved at få det til at hænge sammen. Det drejer sig om familier på overførselsindkomster, som kun har 700-1000 kr. tilbage, når huslejen er betalt, siger hun.

Ansvar og næstekærlighed

Medarbejderne i Abildgård Kirke sørger for at pakke madvarerne i poser, som herefter bliver delt ud i Frederikshavn og de nærliggende byer. Drømmen er at samle mad ind til at kunne lave en pose til de 45 hårdest ramte familier.

- Vi vil gerne i samarbejde med folk i byen tage ansvar for vores by, øve os i at give og modtage hjælp og vise hinanden kærlighed.

Vi tror på, at vi, unge som ældre, kan nedbryde barrieren mellem os og vise, at vi med små handlinger kan være til stor hjælp for hinanden, siger Heidi Ettrup Lehm, kirke- og kulturmedarbejder i Abildgård Kirke.

Hyndeboksen står foran kirken til fredag den 29. januar, og i forbindelse med indsamlingen overholder kirkens medarbejdere alle restriktioner.

Kirke- og kulturmedarbejder Heidi Ettrup Lehm fortæller om Elsk Frederikshavn og madindsamlingen i Abildgård Kirke

OM ELSK Danmark

Abildgård Kirke er med i initiativet ELSK Frederikshavn, der er en del af ELSK Danmark.

 

ELSK Danmark er et voksende netværk af kirker, kristne fællesskaber og efterskoler med en fælles diakonal vision om at engagere danskerne i at elske deres byer med udgangspunkt i værdierne venlighed, hjælpsomhed og gæstfrihed – på tværs af indkomst, bopæl, alder, hudfarve, religion og uddannelse.

Projektet startede i 2015, og der er på nuværende tidspunkt 18 byer med afsæt i forskellige kirkelige baggrunde. 

Læs mere på elskdanmarks hjemmeside her 

Tema: Kirke under lockdown

Kirkerne kan fortsat afholde gudstjenester og kirkelige handlinger. Men næsten alle andre aktiviter er sat på stand-by. 

Og hvordan bærer man sig så ad med at være tilgængelig som kirke under corona lockdown? 

Vi dykker ned i nogle af de mange initiativer, der - trods corona - foregår i de nord- og nordvestjyske kirker.