Fortsæt til hovedindholdet
2021
Nyheder

Bispevalgets anden valgrunde er i gang

BISPEVALG 2021: Fra i dag den 06. oktober kan præster og menighedsråd i Aalborg Stift vælge ny biskop.

Collage: portrætter af Thomas Reinholdt Rasmussen og Annette Brounbjerg Bennedsgaard

Valget til ny biskop over Aalborg Stift står mellem Thomas Reinholdt Rasmussen og Annette Brounbjerg Bennedsgaard. Foto: Lars Horn/Baghuset

I dag den 6. oktober kl. 10.00 blev adgangen til den digitale afstemning til valget om ny biskop over Aalborg Stift åbnet for anden gang. Dermed er anden valgrunde af det digitale valg officielt i gang. Og i modsætning til første valgrunde, er dette den sidste runde af bispevalget i Aalborg Stift 2021. Den, der har fået flest stemmer bliver ny biskop over Aalborg Stift.

Valget til ny biskop over Aalborg Stift står mellem Annette Brounbjerg Bennedsgaard (sognepræst ved Torsted og Østerhåb kirker og provst i Horsens Provsti) og Thomas Reinholdt Rasmussen (sognepræst ved Sct. Catharinæ Kirke, Hjørring, og provst i Hjørring Søndre Provsti).

Formand for valgbestyrelsen for bispevalget i Aalborg Stift 2021, Anders B. Hummelmose, kommer med en opfordring til alle præster og menighedsråd i stiftet:

- Nu er anden valgrunde i gang, og jeg vil opfordre alle stemmeberettigede til at bruge deres stemme. Det er vigtigt, at I bruger muligheden for at være med til at vælge den nye biskop i Aalborg Stift. Husk, at med 1760 stemmeberettigede tæller hver en stemme. Derfor vil jeg opfordre til, at I i menighedsrådet minder hinanden om at huske at stemme at få stemt. 

1760 personer vælger stiftets nye biskop

Stemmeberettigede til bispevalget er alle stiftets præster og menighedsråd. Der er 1760 stemmeberettigede (se valgliste).

Alle stemmeberettigede har modtaget afstemningsmaterialet digitalt den 6. oktober 2021 kl. 10. Afstemningen slutter den 27. oktober kl. 12. 

Den ny biskop tiltræder den 1.december 2021. Indsættelsen sker i Aalborg Domkirke den 12. december 2021.