I stiftsbiblioteket er det muligt at hente inspiration og vejledning til brug i undervisningsøjemed.
Aalborg Stiftsbiblioteks database har pr. maj 2023 godt 8000 indførsler, som dækker titler indenfor teologi, kirkelig lokalhistorie, religion m.v. fra de seneste 7 århundreder, fra 1400-tallet og frem til nu.
En stor og vigtig del er den religionspædagogiske samling, som giver præster og undervisere inden for folkekirken mulighed for at se og hjemlåne materialer og teoretiske værker inden for praktisk teologi: konfirmand- og minikonfirmandundervisning, salmer, prædikener, mv. Samlingen indeholder også audiovisuelle materialer.
Stiftsbiblioteket har fysisk adresse på Thulebakken 1, 9000 Aalborg.
Kontakt stiftsbibliotekarAndreas Ferslev Bock for aftale vedr. besøg eller med forespørgsler på titler til hjemlån.
Om Aalborg Stiftsbibliotek
Aalborg Stiftsbibliotek har en lang og broget historie. Med begyndelse i den seneste middelalder og oprindeligt en samling til brug for præster og biskopper blev det i 1800-tallets begyndelse – gennem en ihærdig og idealistisk indsats ved Aalborg Katedralskoles rektor Tauber og Stiftsamtmand Moltke – omdannet til Nordjyllands første folkebibliotek: ’stiftsbibliotek’ betød altså ’bibliotek for stiftets indbyggere’. Med en senere sammenlægning med Aalborg Katedralskoles bibliotek (1889) forsvandt denne funktion gradvist og det næste store skridt var overførslen fra kælderen på Vejgaard bibliotek, hvor meget af den gamle bogbestand var endt, til den nybyggede bispegård i Hasseris i 1991. Den hele – og meget spændende – historie kan findes i tidl. stiftsbibliotekar Lillian Freltofts beretning i Aalborg Stiftsbog for 1994.