Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Vestervig Kirkemusikskole skal have ny rektor

Anders Højgaard Gaden har valgt at fratræde som rektor for Vestervig Kirkemusikskole for at fokusere på sin karriere som musiker.

Foto: Vestervig Kirkemusikskole

1. august fik Vestervig Kirkemusikskole en ny rektor, som blandt andet skulle være med til at profilere uddannelserne ved at fastholde et fagligt højt niveau og et godt uddannelsesmiljø omkring dem.

Siden ansættelsen har rektor Anders Højgaard Gaden dog erkendt, at han ønsker at fortsætte som sin karriere som musiker og underviser. Han fratræder derfor stillingen igen 31. august.

Formand for Vestervig Kirkemusikskole, biskop Thomas Reinholdt Rasmussen, beklager Anders Højgaard Gadens opsigelse, men fokuserer på at se fremad:

- Kirkemusikskolerne står over for en større udfordring med at rekruttere studerende til bl.a. organistuddannelsen, så vi også i fremtiden har de dygtige musikere og sangere, vi har brug for, til skabe gode oplevelser i kirkerummene og udvikle folkekirken. Nu sætter vi gang i processen med at finde en ny rektor for Vestervig Kirkemusikskole, som brænder for musikken, ledelse og netværk, og kan stå i spidsen for at udbrede kendskabet til vores vigtige uddannelser.

Stillingen vil blive slået op snarest muligt.

KONTAKT

Ingeborg Marie Nielsen

Pressekonsulent i Aalborg Stift

Tlf.: 61614507