Fortsæt til hovedindholdet
2023
Nyheder

Biskopper til kirkeministeren: Alvor og forundring 

- Det vil være et markant brud på vores folkekirkeordning, som den nu har eksisteret i 174 år, skriver folkekirkens biskopper tirsdag i en udtalelse til kirkeminister Louise Schack Elholm, efter ministeren i flere medier har udtalt, at hun vil fjerne Store Bededag ved kongelig resolution.

Foto: Michael Bo Rasmussen/Baghuset

PRESSEMEDDELELSE

I forlængelse af, at kirkeminister Louise Schack Elholm i flere medier er citeret for, at hun vil fjerne Store Bededag ved kongelig resolution, samledes landets biskopper til møde mandag aften: 

- Det ser vi på med stor alvor og forundring, ikke mindst hvis det sker uden inddragelse af folkekirkens parter, skriver de i en udtalelse til ministeren.

- Det vil være et markant brud på vores folkekirkeordning, som den nu har eksisteret i 174 år. Desuden vil konsekvenserne række ud over det folkekirkelige område, skriver biskopperne i udtalelsen. 

Med dette nybrud vil regeringen forskyde grænsen mellem folkekirke og statskirke:

- Det vil sætte forholdet mellem stat og kirke under pres, og vanskeliggøre det fremtidige samarbejde mellem Folketinget/Regeringen og folkekirken.

Biskopperne undrer sig desuden over ministerens udtalelse om, at hun har forsøgt at tage kontakt, men at biskopperne kun ønsker at kommunikere på skrift. Biskopperne mødtes med ministeren ved den traditionelle ministermiddag under bispemødet, hvor emnet blev vendt. Dagen efter modtog ministerenbiskoppernes brev, og biskopperne var de følgende dage alle samlet i København, hvor de nemt kunne have mødtes med ministeren.

Læs hele udtalelsen: Biskoppernes udtalelse til kirkeministeren 10. januar 2023 

Kontakt

Ingeborg Marie Nielsen

Pressekonsulent, Aalborg Stift

Tlf.: 61614507 / iman@km.dk