2022
Nyheder

Nordjysk indsamling til Ukraine

30. marts 2022 er der kickoff til en stor indsamling målrettet nødstedte ukrainske børn. Projektet skydes i gang med en støttekoncert, og løber over tre måneder.

Hans Jørgen Dalum Foto: Heiner Lützen Ank

Hans Jørgen Dalum bliver berørt, når han skal fortælle om magtesløsheden. Den magtesløshed, der fylder ham, når han fra sin stue i Vodskov ser Tv-reportager fra krigen i Ukraine. 

“Jeg kan slet ikke begribe, hvor den ondskab kommer fra”, siger han med eftertryk. 

Hans Jørgen Dalum er menighedsrådsformand i Vodskov kirke, og som mange andre danskere følte han sig kaldet til at omsætte følelsen af magtesløshed til konkret handling. En ide blev født, og snart skal den forløses.

I samarbejde med Red Barnet og Folkekirkens hus i Aalborg, skyder han den 30. marts 2022 en større indsamling i gang.

“Så hvis bedstemor i Uggerhalne sidder derhjemme og er tynget af magtesløshed, som jeg selv var, så får hun nu en mulighed for at handle”.

Koncert skyder det hele i gang

Indsamlingens start markeres med en støttekoncert i Folkekirkens Hus i Aalborg med vokalkoret “Voice of Light”, som Hans Jørgen Dalum selv er en del af. Det hele live-streames for at nå bredere ud - med formålet at indsamle flest muligt penge.

Hans Jørgen Dalum har med egne ord “netværket i et væk” for at stable det hele på benene, og både en repræsentant fra Red Barnet og domprovsten i Aalborg Stift vil tale til det fremmødte publikum i løbet af aftenen. Efter planen vil tre ukrainske flygtninge, der netop er ankommet til Nordjylland, også deltage.

Det er muligt at bidrage til den nordjyske indsamling fra den 30. marts og tre måneder frem. 

Hans Jørgen Dalum forklarer, at pengene skal bruges på de børn, der befinder sig I Ukraine, eller lige ved grænsen til Ukraine.

Folkekirken skal byde flygtninge velkommen

Samtidig opfordrer han alle sogne i Aalborg Stift til at tage varmt imod de Ukrainske flygtningefamilier, der allerede er i, eller er på vej mod, Danmark.

“Inviterer dem med til de aktiviteter, der allerede er på programmet i den lokale kirke, eller opfind nye initiativer, som de kan få glæde af. Lad dem mærke fællesskabet, og at vi støtter og hjælper dem i den svære tid”.

Og den proces, som Hans Jørgen Dalum, håber at sætte turbo på, er allerede så småt i gang. Det pibler frem med folkekirkelige initiativer, store som små, der skal hjælpe det nødstedte ukrainske folk. Indsamling af tøj, støttekoncerter og pjecer på ukrainsk, der skal byde flygtninge velkommen i den lokale kirke.

Den vilje til at hjælpe, glæder Biskop over Aalborg Stift, Thomas Reinholdt Rasmussen: 

"I Folkekirken har vi både tradition og mulighed for at hjælpe i en krise som denne. Derfor glæder det mig meget at opleve de mange gode og næstekærlige initiativer. Situationen i Ukraine er noget, der virkelig berører os alle”.

Kontakt

  • Hans Jørgen Dalum
    Initiativtager og tovholder
    2030 2444.
  • Sofie Klingberg
    Presse og kommunikation Aalborg Stift
    6161 0142