Til præster
Vil du bidrage til Folk&Kirke?
Iphone og præstekrave ovenpå en masse bøger

Vil du bidrage til Folk&Kirke? 

Aalborg Stift er sammen med syv af landets øvrige stifter blevet en del af magasinet Folk&Kirke, der handler om vores fælles virkelighed i det moderne Danmark – både den åndelige og den hverdagsagtige side af livet.

Det kirkelige og religiøse er ét af perspektiverne på det fælles liv, men ikke i sig selv emne for magasinet. Folk&Kirke udkommer løbende på hjemmesiden og én gang årligt som trykt magasin, og kan findes på biblioteker, universiteter og andre offentlige steder. 

Folk&Kirke har nu fået sin egen hjemmeside, der ligger inde under folkekirken.dk. Ud over artiklerne fra de trykte magasiner ligger der også boganmeldelser og kommentarer til aktuelt stof fra præsterne.

Dit sogn kan bruge ressorcebanken 
Fordi Folk&Kirkes magasiner handler om det, der er fælles for os som mennesker, og som fylder på samfundets dagsorden, egner artiklerne sig til at blive bragt ind i samtalerne mellem os - i skolen, på biblioteket, i undervisningen eller til samtalesaloner. 

Hvis du er lærer, bibliotekar, præst eller på anden måde ansvarlig for samtalearrangementer, så har fagfolk her gjort arbejdet for dig og giver deres forslag til, hvordan man kan bruge temaerne i magasinet. Læs mere om, hvordan dit sogn kan bruge Folk&Kirkes tilhørende ressourcebank.

Du har mulighed for at bidrage til Folk&Kirke
Som præst i Aalborg Stift har du også mulighed for at bidrage til et af de to faste formater på Folk&Kirkes webside - enten i form af boganmeldelserne eller det nye kommentarformat. Du har naturligvis selv indflydelse på, hvor ofte du har mulighed for at bidrage.

  • Boganmeldelserne er af bestsellere – eller i hvert fald meget omtalte bøger, både populære romaner og letlæselige fagbøger. Hensigten er at vise, at præster er dygtige tekstlæsere og kan give spændende perspektiver på de bøger, man taler om i læseklubberne rundt omkring i landet. Boganmeldelsen fylder 5-7.000 anslag, og hvis du melder dig til at skrive, får du et detaljeret forslag til, hvordan en anmeldelse kan bygges op.
     
  • Kommentarerne forholder sig til aktuelle diskussioner i Danmark netop nu. Du skal bruge dit teologiske perspektiv til gøre læserne klogere på noget af det, der tales om i Danmark lige præcis nu. Det kan være tv-programmer, politiske skandaler, shitstorms, nationale begivenheder og meget andet. Dit blik hviler i denne sammenhæng ikke på kirken, men ser udad mod resten af samfundet.

Kommentarerne på Folk&Kirke kan deles op i to typer: Debatindlægget og analysen.

Debatindlægget er en holdningsgenre. Her blander du dig i en aktuel debat og mener noget om den. Dit budskab er klart og tydeligt, men formen er konstruktiv, ikke polemisk. Hensigten er at invitere til dialog; ikke at vække til modsigelse. Omfang maks. 4.000 anslag.

Analysen er mere informerende. Her mener du ikke i samme grad noget, men bruger teologiens redskaber og metoder til at give en baggrund for at forstå en aktuel sag. Det kunne være over læsten: Kirkegaard ville have ment sådan eller sådan om karaktererne i den aktuelle søndags-serie. Maks. 6.000 anslag.

Hensigten er at vise præsterne og hele folkekirken som en ressource i samfundsdebatten, også den popkulturelle. Du finder emnet ved at lægge mærke til de samtaler, du render ind i alle vegne: Er den nyeste søndags-tv-serie et hit eller det modsatte, er et lovforslag en god løsning på et problem, hvad fortæller programmet til Roskildefestivallen om tiden, hvad skal vi mene om Britta Nielsens dom, frygten for Corona eller erhvervslivets gyldne håndtryk i mange millioner-klassen?

Har du fået lyst til at bidrage til Folk&Kirke, er du velkommen til at kontakte Aalborg Stifts kommunikationsmedarbejder Marie Hoehl Tolstrup på mhto@km.dk for at høre nærmere.