Tema: Krigen i Ukraine
Fyraftensmøde

Fyraftensmøde om folkekirken og ukrainere i Aalborg Stift 

Onsdag den 1. juni kl. 17-19 i Bispegården, Thulebakken 1, 9000 Aalborg.

Mange kirker spørger i øjeblikket sig selv, hvordan de bedst muligt kan bidrage til at tage imod flygtninge fra Ukraine. Ja, for hvordan kan vi som folkekirke bidrage til, at ukrainerne får en god indgang i det danske samfund? Både dem vi har en kortvarig relation til samt dem, vi kommer til at have et længere forhold til. Det vil vi belyse og drøftede videre om til fyraftensmødet, onsdag d. 1. juni kl. 17-19.00 i Bispegården.

Et fyraftensmøde, hvor vi sætter fokus på sprog og handlemuligheder, og hvor du får teologisk og kulturel baggrundsinformation om Ukraine og ukrainske kirke- og samfundsforhold samt viden om, hvad og hvordan man kan gribe tingene an lokalt, når ukrainerne kommer.

Aftenens program

Aftenen vil indeholde velkomst ved biskop Thomas Reinholdt Rasmussen, to oplæg, efterfulgt af erfaringsudveksling og casearbejde. En fyraften, hvor vi ser på det, vi er gode til, gør det realistisk og brugbart, så vi kommer hjem til sognet klædt på til den kommende proces.

Første oplæg: "Det gode møde – hvordan er man nysgerrig, imødekommende og hjælpende" v/ Hanna Pedersen, formand for stiftsudvalget for folkekirkens migrantsamarbejde i Aalborg Stift.

Andet oplæg: "Folkekirkens møde med ukrainere – set med kirkelige og kulturelle øjne" v/Søren Dalsgaard, Folkekirkens migrantsamarbejde.

FAKTA OM FYRAFTENSMØDET

Målgruppe: Aftenen er for alle ansatte i folkekirken, menighedsrådsmedlemmer og relevante frivillige. Vi ønsker at samle de skæringspunkter, hvor mødet opstår. Er du kirketjener, sognegårdsvært, frivillig, graver, præst, organist, der tænker, at dette vil gavne dit arbejde/møde, er du velkommen.

 

Tilmelding: Senest torsdag d. 26 til Hanna Pedersen, HAP@km.dk. Noter gerne i tilmeldingen hvis/hvordan I arbejder med ukrainere. Arrangementet er gratis, og der vil være en sandwich at køre hjem på.

 

Arrangør: Stiftsudvalg for folkekirkens migrantsamarbejde, Det Mellemkirkelige Stiftsudvalg, samt biskop over Aalborg Stift, Thomas Reinholdt Rasmussen.

 

Kontaktpersoner: Hanna Pedersen, HAP@km.dk (formand for stiftsudvalget for folkekirkens migrantsamarbejde) eller Kathrine Fischer, kafi@km.dk (medlem af det Mellemkirkelige Stiftsudvalg)

 

Gode råd: Allerede nu er der råd at finde både her på Aalborg Stifts hjemmeside også på Det mellemkirkelige Råds hjemmeside her samt deres facebook gruppe her