Nyheder
Nyheder

Der mangler kendskab til Folkekirkens Familiestøtte

Folkekirkens sociale arbejde vægtes højt af danskerne, men desværre kender kun meget få til kirkernes arbejde for at støtte børnefamilier

En ny undersøgelse lavet af Aalborg Stift konkluderer, at 2 ud af 3 danskere mener, at der er et behov for, at andre end det offentlige påtager sig socialt arbejde. Samtidig er 86% positive overfor, at folkekirken varetager en eller anden form for sociale aktiviteter i lokalområdet.

Næstekærlighed er en del af Folkekirkens DNA, og der er historisk tradition for, at folkekirken via diakonalt arbejde tilbyder sin hjælp til borgere, der har brug for hjælp. Og den tradition er Folkekirkens Familiestøtte en del af.

Folkekirkens Familiestøtte oplever, at der er et stort behov for vores tilbud, og at mange almindelige børnefamilier har brug for og ønsker støtte til at øge trivslen i hjemmet.

Kun 8% kender lokale tilbud til børnefamilier

Undersøgelsen viser dog også, at kun 8% kender til folkekirkens lokale tilbud til børnefamilier. Og det giver naturligvis Folkekirkens Familiestøtte en stor og vigtig opgave med at få formidlet vores tilbud bredere ud.

Det er ikke meget værd at have et godt tilbud til trængte familier, hvis ikke familierne ved, at de har muligheden for at få støtte. Derfor viser undersøgelsen os, at Folkekirkens Familiestøtte har et stort arbejde med at få udbredt kendskabet, og vi har brug for al den hjælp, vi kan få, til at dele vores budskaber.


Læs mere om undersøgelsen på Aalborg Stifts hjemmeside


Læs også Kristeligt Dagblads artikel om undersøgelsen, hvor Folkekirkens Familiestøttes leder Leif Sondrup er interviewet