Fortsæt til hovedindholdet
Konsulenter
Hymnologi og liturgi
Kvinde og mand i jakkesæt set oppefra

Stiftskonsulent i hymnologi og liturgi

Jørgen Kjærgaard kan inddrages i spørgsmål om salmebrug og gudstjenestens samt kirkehandlingernes teologi og udformning.

Jørgen Kjærgaard har 24 års præsteerfaring, specialestudier samt universitets-, konservatorie- og kirkemusikskoleundervisning som baggrund, og står til rådighed for stiftets præster, organister og menigheder i spørgsmål om salme- og gudstjenestepraksis.

Han kan konsulteres vedrørende hymnologiske og liturgiske emner, og benyttes som sparringspartner, foredrags- og oplægsholder ved møder om salmebrug og gudstjenesteformer.

Som leder af Vestervig Kirkemusikskoles Afdeling for Hymnologi og Liturgi kan bistår han ligeledes med formidling af inspirationsmateriale til liturgisk fornyelse.

Jørgen Kærgaard er desuden tilknyttet en række faglige netværk, og deltager i salmeforskningssamarbejde i såvel nordisk sammenhæng som internationalt. Han er blandt andet valgt som bestyrelsesmedlem, repræsenterende de skandinaviske lande i Internationale Arbeitsgemeinschaft für Hymnologie for perioden 2009-2019, og har siden 2011 været selskabets Präsident.

Stiftskonsulenten er desuden fast medlem af Stiftsudvalget for Kirkemusik og Gudstjeneste.

Portræt af Jørgen Kjærgaard

Jørgen Kjærgaard

Stiftskonsulent i hymnologi og liturgi

Tlf.: 96177505 / 23637770
E-mail: jkj@km.dk