Fortsæt til hovedindholdet
Biskoppens månedshilsen
November 2023

November 2023

Læs biskoppens månedshilsen.

At fortælle Aalborg Stift

Aalborg stift er landets fjerde største stift målt på indbyggertal, men landets største stift målt på geografisk udstrækning. Der er store afstande, og også mange gode variationer i mentalitet, sprog og kirkeliv.

En af de største glæder i mit arbejde, er at komme rundt i stiftet og prædike ved klokkeindvielser, kirkejubilæer og lignende og tale med folk. Det er en glæde at erfare, hvor stor opbakningen til folkekirken er, og hvilket engagement, der lægges for dagen.

I et stift af Aalborgs størrelse er der naturligvis langt fra Hadsund til Hurup og fra Skagen til Nykøbing. Vi har derfor brug for et tiltag, der binder os sammen, og hvor vi ser hinanden i en fælles folkekirke i Nordjylland. For vi er fælles om at være folkekirken på en egn, der er vores. Og derudover har vi glæde af at få inspiration fra andre egne af stiftet.

I mange år har vi haft Stiftsbogen, der, udover artikler om kirke og tro, også har fortalt om stiftets liv i dets mange forskellige sogne. Det var været godt, men tiden er desværre også løbet fra den slags udgivelser, og selvom jeg personligt har holdt meget af bogen, så blev udgivelsen 2022 den sidste af slagsen.

Så for nuværende har vi især de sociale medier og hjemmesider til at fortælle om begivenheder i stiftet, som vi alle kan have fornøjelse af at høre om. Og så har vi selvfølgelig mine egne rundture i stiftet til orienteringsmøder, foredrag og gudstjenester, stiftspræstemødet og ikke mindst stiftsudvalgenes arrangementer, som er med til at binde os sammen.

Men jeg tror, vi har behov for noget mere. Noget, der kan samle op på kulturen og tidsånden i folkekirken i Nord- og Nordvestjylland.

Det overvejer vi for tiden, og hvis man har en god ide, er man meget velkommen til at henvende sig; har vi brug for et blad? Et særligt årligt arrangement? Skal vi udvide nyhedsbrevet med f.eks. en stafet mellem kirkefolk eller andre, der deler deres syn på og visioner for folkekirken? Eller skal vi noget helt andet?

Aalborg Stift er et rigt stift på kirkeliv og på folkeliv. Det skal vi alle være med til at høre og fortælle om, og jeg hører meget gerne, hvad du synes.

Biskop
Thomas Reinholdt Rasmussen