Fortsæt til hovedindholdet
2017
Nyheder

Ti gode råd til årets konfirmander

Skal du holde tale til en konfirmand? Her kommer ti gode råd, som du kan give videre.

Af Christian Roar Pedersen

Talen til konfirmanden er et fast led i konfirmationsfesten. Forældre, søskende eller onkler slår på glasset og rejser sig. Konfirmanden kigger spændt.

Der kan være en sjov anekdote fra konfirmandens opvækst i talen, men også gode velmenende råd som konfirmanden kan tage med sig videre i livet. Men hvilke råd skal du give?

Vi har spurgt på facebook, hvilke gode råd folk vil give dette års konfirmander. Her kommer en top-ti:

  1. Du skal gå ind i fremtiden med et åbent sind. Og mød op til en gudstjeneste engang imellem, den time er givet godt ud.
  2. Venner er en af de største gaver i livet, så husk at skabe tid til den del.
  3. Vær dig selv tro og stol på det, du føler. Og bliv ikke for hurtig voksen.
  4. Tag imod verden med åbne arme. Og husk Løgstrup: Når du møder et andet menneske, holder du dets skæbne i dine hænder et øjeblik.
  5. Opgiv ikke håbet, Gud opgiver ikke dig
  6. Du skal altid huske næstekærligheden. Du skal huske at skubbe småligheden bort og omfavne næstekærligheden til dine naboer, kollegaer, dem du møder på din vej, dem som har det svært. Husk næstekærligheden til vores natur, som har givet os alt hvad vi har og den jordklode, hvorpå vi er blevet givet livet. 
  7. Gud elsker dig for den du er! Du skal være dig selv. Du skal ikke efterligne andre, men bare være dig selv. 
  8. Spørg om hjælp, når det er nødvendigt.
  9. Tag den med ro.
  10. Størst er kærligheden.

En af vores facebook-følgere har delt denne smukke historie:

 

"Min morfar har holdt tale for alle os børnebørn. Han var god til at holde tale og fik altid lavet den personlig. Men dog var der visse elementer, der gik igen. Vi fik alle historien om David og Goliat, og han sluttede altid med "Husk, gå ind på dit kammer, luk din dør, og bed dit Fadervor!" Til min kusines konfirmation væddede min onkel og jeg om, hvad han ville sige. Min onkel troede ikke på, at han vil fortælle om David og Goliat og sige sætningen med Fadervor. Men ak, den dag blev min onkel 25 kr. fattigere."


Følg Aalborg Stift på Facebook her