Fortsæt til hovedindholdet
2017
Nyheder

Ny kampagne for sjælesorg: Du er ikke alene 

Alle kan få brug for én at tale med. I ny kampagne for 'Sjælesorg på Nettet' sætter bandet L.I.G.A. fokus på, at 'du er ikke alene'. 

”Vi har selv prøvet at føle os anderledes. Derfor er det så vigtigt, at der findes et sted som Sjælesorg på Nettet, hvor du kan samtale anonymt. Det er der brug for i vores samfund. Samtidig er det en stor ære, at få lov til at indspille vores take på Sebastian’s “Du Er Ikke Alene”, siger Nicky og Ihan, der tilsammen udgør L.I.G.A.

”Du er ikke alene” – lyder det i en ny kampagne for Sjælesorg på Nettet. Det er pop-duoen L.I.G.A, der med en ny version af den klassiske Sebastian-sang, vil gøre især unge opmærksomme på, at de kan chatte gratis med en præst.

Se musikvideo: L.I.G.A. med ny version af 'Du er ikke alene' på sjaelesorg.nu

Det er folkekirken, der står bag Sjælesorg på Nettet. En online-tjeneste, hvor alle har mulighed for at chatte anonymt med en præst. Tanken bag er at skabe et fordomsfrit rum, hvor unge som ældre kan dele eksistentielle dilemmaer eller svære emner med en præst. Tjenesten kan benyttes fra smartphone, IPad og computer.

Og det har været en stor succes fortæller Pernille Hornum, der er præst og leder af Sjælesorg på Nettet.

”Vi har med Sjælesorg på Nettet skabt et rum, hvor både unge og alle andre kan være sig selv og åbne op uden at være bange for at blive dømt af nogen. Det er gratis og du behøver ikke være medlem af folkekirken – det er for alle”

L.I.G.A vilde med sjælesorg

Både Nicky og Ihan, der udgør L.I.G.A, kender kun alt for godt følelsen af at føle sig udenfor eller være ensom. Derfor var de meget hurtige til at træffe beslutningen om at medvirke til at sprede budskabet.

”Vi har selv prøvet at føle os anderledes. Derfor er det så vigtigt, at der findes et sted som Sjælesorg på Nettet, hvor du kan samtale anonymt. Det er der brug for i vores samfund. Samtidig er det en stor ære, at få lov til at indspille vores take på Sebastian’s “Du Er Ikke Alene.”

Du er ikke alene

Det er ikke nogen tilfældighed, at det lige blev den sang, som blev kampagnens omdrejningspunkt.

"Sjælesorg på Nettet er et rum, hvor vi lytter til dine problemer, uanset om det er alvorlige emner som sorg og krise, vold, mobning eller mere almindelige problemer som kærestesorger. Derfor var Sebastians klassiker et oplagt valg, da teksten siger det hele", forklarer Pernille Hornum.

”Du er ikke alene", siger det hele. Det er essensen af, hvad Sjælesorg på Nettet handler om, og hvad vi gerne vil sige til både de unge og alle andre, der går rundt og har det svært".

Sjælesorg på Nettet er et gratis tilbud om at chatte anonymt med en præst mandag til torsdag i tidsrummet 13.00-17.00 og 19.00-22.30. Chatten er åben for alle og findes på www.sjaelesorg.nu. 

Spørgsmål om kampagnen og Sjælesorg på Nettet

Pernille Hornum, præst og leder af 'Sjælesorg på Nettet'

spn@km.dk / Tlf:+45 96341940