2022
Nyheder

Tillykke til Hendes Majestæt Dronningen

Et hjerteligt tillykke med Hendes Majestæts 50-års regentjubilæum skal lyde fra Aalborg Stift.

H.M. Dronning Margrethe d. 2. har designet og udført broderier på Stiftets bispekåbe, der er syet af Selskabet for Kirkelig Kunst. Arkivfoto

I dag for 50 år siden døde Kong Frederik d. 9. Hendes Majestæt Dronning Margrethe besteg derfor tronen som Dronning Margrethe d. 2. I 50 år har Hendes Majestæt Dronningen været Danmarks overhoved, og der skal fra Aalborg Stift lyde en lykønskning med regentjubilæet og en tak for kærligheden til Danmark og også til folkekirken.

Hendes Majestæt Dronningen er både favnende og samlende, og også i Aalborg Stift har vi haft glæde af bevågenheden. Flere gange har Hendes Majestæt besøgt stiftets byer og kirker, og i 2006 fremstillede Hendes Majestæt Stiftets bispekåbe, der med sine flotte broderier og røde farver lyser op ved store begivenheder. 

Hendes Majestæt Dronningen er folkekirkens overhoved, og vi kan glæde os over en aldrig svigtende interesse for forkyndelse, kirkeliv og teologi. Det har været med til at skabe sammenhæng og kontinuitet. Både i folkekirken og i samfundet generelt er Hendes Majestæt Dronningen en samlende skikkelse. Det er ikke en selvfølge, at en person kan bære dette embede, men Hendes Majestæt Dronningen har til fulde vist, at det kan lade sig gøre med dygtighed og nærvær.

Personligt kan jeg fortælle, at jeg som ung student i København oplevede Hendes Majestæt i karet bliver kørt gennem København i anledning af 25-års-jubilæet. Det gjorde indtryk. Og underligt er det at tænke på, at det nu er 25 år siden. For nu er det således 50-året, der markeres. En flot bedrift, som har været med til at udvikle både land, kirke og kongehus.

Et hjerteligt tillykke med 50-års regentjubilæet fra Aalborg Stift.

Biskop
Thomas Reinholdt Rasmussen