2021
Nyheder

Poser inspirerer til samvær og leg

Døren i Nørre Uttrup Kirke bliver brugt til andet end indgang for tiden. Her bliver der med jævne mellemrum hængt aktivitetsposer op, som børnefamilier kan hente og finde inspiration til samvær og leg i hjemmet.

Poser på snor foran indgangen til Nørre Uttrup kirke

Sådan så det ud ved kirkedøren fredag den 8. januar. Et døgn efter var alle poserne væk. Pritvatfoto

Af Sandra Rask Petersen

I Nørre Uttrup Kirke i Nørresundby er de kirkelige aktiviteter for børnefamilier aflyst grundet situationen med COVID-19. Kirkens sognemedarbejder har derfor planlagt, at der de fleste weekender laves noget særligt, der henvender sig til børnefamilier.

I sidste weekend pakkede hun 24 aktivitetsposer med forslag til lege og aktiviteter i hjemmet, og hængte poserne på kirkedøren til fri afhentning.

- Vi har normalt mange børn og familier i kirken, men de kan ikke komme til os lige nu. Det er derfor vigtigt, at vi kan skabe samlingspunkter og stadig gøre noget sammen – på afstand, siger Pia Jensen, sognemedarbejder i Nørre Uttrup Kirke.

Bord med aktivitetskort, sugerør, vat og andre dele til børneaktiviteter

I posen var der forslag til forskellige lege og aktiviteter, der var nemt at gå til for alle familiemedlemmer. Privatfoto

Posens indhold passede til børn i alderen 3-10 år, og der var blandt andet vat, balloner, tegneark og skumfiduser, der alt sammen tog udgangspunkt i bibelfortællingen om fåret, der blev væk. Med de forskellige dele kunne der blandt andet laves får, en forhindringsbane og gemmeleg med et fingerbøl. Alle aktivitetsposerne var væk efter et døgn

- I en tid hvor mange børn undervises og passes hjemme, mens mor og far prøver at arbejde, vil vi fra kirken gerne sætte fokus på samvær, nærvær og hygge. I det her vejr kan det være særlig svært at finde på noget at lave, og det kan være tiltrængt med idéer og indspark udefra, der kan samle familien på tværs, siger hun.

I den kommende weekend er Pia Jensen klar med et løb, der henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 8-13 år.

Læs mere på Nørre Uttrup Kirkes facebook her

Tema: Kirke under lockdown

Kirkerne kan fortsat afholde gudstjenester og kirkelige handlinger. Men næsten alle andre aktiviter er sat på stand-by. 

Og hvordan bærer man sig så ad med at være tilgængelig som kirke under corona lockdown? 

Vi dykker ned i nogle af de mange initiativer, der - trods corona - foregår i de nord- og nordvestjyske kirker.