2021
Nyheder

Lokale pilgrimsvandrere er nået frem til Jerusalem

Mere end 300 gåture er det blevet til i Horsens-Hammer sogne, siden pilgrimsvandringen "På vej mod Jerusalem" begyndte den 20. februar. Målet er nået, men vandringen fortsætter lidt endnu. 

3 personer går i en skov

4774 kilometer er det indtil videre blevet til for pilgrimsvandrene fra Horsens-Hammer sogne. Her naboerne Ellen, Anders og Charles, der har været ivrige vandrere på turen. Privatfoto.

Projektet "På vej mod Jerusalem" er en pilgrimsvandring, der er foregået i lokalområdet og hver for sig, og der er naturligvis ikke i virkeligheden blevet krydset landegrænser. Men for hver gåtur har vandrerne indberettet, hvor mange kilometer de har gået, og disse har været med i det fælles mål, nemlig 4774 kilometer: Afstanden fra Hammer Kirke til Jerusalem. 

Kirke- og kulturmedarbejder Tenna Svensson, initiativtager til projektet, fortæller, at hun havde en drøm om at vandrerne nåede til Jerusalem inden påske. 

- Det er meget meningsfuldt, at vi i ugen op til påskedag faktisk nåede frem til den by, hvor Jesus for 2000 år siden blev korsfæstet og genopstod. Nu er vi rejst hele vejen til Jerusalem og kan mærke, hvordan påskens begivenheder dengang stadig har betydning for os i dag.

En rejse i en tid med (rejse-)restriktioner

Med på turen har vandrerne fået Ugens Ord (en kort bibeltekst, refleksion eller et salmevers) og flere ugentlige opdateringer på de sociale medier om, hvor langt man nu i fællesskab var kommet ad vejen mod Jerusalem. 

Hver opdatering har besøgt et kulturhistorisk eller naturskønt sted på vejen, og mange har tilkendegivet, at det var sjovt at komme ud at rejse på den måde, når det nu på grund af coronapandemien har været begrænset med rejseaktiviteten i verden.

Mange i området bruger i forvejen naturen meget, alene eller sammen med familien, og i alt har omkring 60 personer deltaget i vandringen på vej mod Jerusalem. 

Tenna Svensson er ikke i tvivl om, at det, at være fælles om noget, er tiltrængt i en tid med restriktioner: 

- Vi trængte simpelthen til at føle, at vi gjorde noget i fællesskab. Her har vi været sammen på afstand om et fælles mål, og det har været en opløftende tanke i en tid, hvor mange aktiviteter ellers er aflyst. 

Den 20. april slutter den fælles vandring med en lille vandretur fra Hammer Kirke nu, hvor det igen er tilladt at samle op til 50 personer til udendørs aktiviteter.

Læs mere om projektet.

Tema: Kirke under lockdown

Kirkerne kan fortsat afholde gudstjenester og kirkelige handlinger. Men næsten alle andre aktiviter er sat på stand-by. 

Og hvordan bærer man sig så ad med at være tilgængelig som kirke under corona lockdown? 

Vi dykker ned i nogle af de mange initiativer, der - trods corona - foregår i de nord- og nordvestjyske kirker.