2021
Nyheder

Fastelavn i nye klæder

Mange kirker holder familiegudstjeneste, serverer fastelavnsboller og slår katten af tønden. Det kan ikke lade sig gøre i år, og Vejgaard Kirke holder i stedet corona-venlig fastelavn med godter, pynt og sange to go. Interessen har været så stor, at der efter tre dage blev lukket for tilmelding.

kvinde med mundbind bagved en række poser med fastelavnsris

Poser med fastelavnspynt og godter står klar ved Vejgaard Kirke den 12.februar. Privatfoto.

Af Sandra Rask Petersen

Da Vejgaard Kirke i Aalborg åbnede for tilmelding til en noget anderledes fastelavnsfest, gik der ikke lang tid, før de første tilmeldinger tikkede ind. Efter den første dag havde 70 tilmeldt sig, og efter tre dage havde 200 meldt sig til, og kirken måtte lukke for yderligere tilmeldinger.

- Det kom bag på mig, at det gik så hurtigt. Det vidner om, at folk gerne vil kirken og den bydel, de bor i. Jeg ville ønske, at vi havde kapacitet til at gøre det større, siger Sigrid Ringström, kirke- og kulturmedarbejder i Vejgaard Kirke.

Fastelavn 'to-go'

Det hele bliver 'to-go', hvor der udenfor kirken bliver stillet poser med godter, pynt og sange. Kirkens ansatte trækker i klovne-, cowboy- og spidermankostumet, tænder lys i vinduerne og sørger for, at børnene får en god oplevelse, når de henter deres pose.

- I posen er der blandt andet karton til at pynte et fastelavnsris. Der er noget til alle aldre, og det er holdt på et overskueligt niveau. Mange børnefamilier er pressede for tiden, og der skal ikke være andre forventninger, end at familien hygger sig sammen, siger hun.

Selvom vi i år vinker farvel til den store fastelavnsfest i kirken, håber Sigrid Ringström, at børnefamilierne ikke er i tvivl om, at der bliver tænkt på dem.

- Fastelavnssøndag plejer at være en tradition, der er et lyspunkt for mange børnefamilier. Vi håber, posen giver et smil på læberne og spreder glæde – og at børnefamilierne mærker, at vi husker dem, og at vi forhåbentlig kan samles næste år, som vi plejer, siger hun.

Praktisk info

Alle tilmeldte kan afhente en pose i tidsrummet 14.00-17.00 fredag den 12. februar. Opfordringen er, at alle over 12 år bærer mundbind og husker 2 meters afstand, hvis der er kø.

 

Vejgaard Kirkes organist har indspillet fastelavnssange, som alle kan synge med på hjemme i stuerne. Sangene kan i weekenden op til fastelavnssøndag findes på profilen lailadk på youtube. Find den her

Tema: Kirke under lockdown

Kirkerne kan fortsat afholde gudstjenester og kirkelige handlinger. Men næsten alle andre aktiviter er sat på stand-by. 

Og hvordan bærer man sig så ad med at være tilgængelig som kirke under corona lockdown? 

Vi dykker ned i nogle af de mange initiativer, der - trods corona - foregår i de nord- og nordvestjyske kirker.