Fortsæt til hovedindholdet
2022
Nyheder

Farvel til restriktioner i folkekirken

Alle corona-restriktioner på folkekirkens område forsvinder fra og med tirsdag den 1. februar. Kirkerne opfordres til fortsat at passe på de særligt sårbare. Der skal lyde en stor tak til præster, personale og menighedsråd for dygtig håndtering af forholdene, siger biskop Thomas Reinholdt Rasmussen.

Endeligt kan vi igen samles i kirkerne uden mundbind, coronapas og arealkrav. Arkivfoto

I foråret 2020 blev en række restriktioner indført for at kunne håndtere corona. Det var en helt ny situation, og kirkerne var i nogle uger lukket for gudstjenester. Dog blev kirkelige handlinger, og særligt begravelser, gennemført under strenge forhold.

Efterhånden blev der løsnet op, men julen 2020 var en hård omgang. Og igen i denne vinter har vi oplevet restriktioner. Vi har fået nye erfaringer med streaming af andagter og møder med mennesker via de sociale medier. Vi har opdaget, at man faktisk også kan holde meningsfulde gudstjenester på en halv time.

Og nu ophæves alle restriktioner. Der skal lyde en stor tak til præster, personale og menighedsråd for dygtig håndtering af forholdene. Folkekirken har klaret skærene flot. Der skal også lyde en tak til kirkegængere og deltagere i kirkelige handlinger for tålmodighed og overbærenhed også under vanskelige forhold.

Selvom restriktionerne ophæves, vil det sikkert stadig sidde i os. Vi skal tage hensyn til hinanden - også under de nye forhold. Men vi vender nogenlunde tilbage til det liv, vi kender. Vender tilbage med ny erfaring og måske også med tab.

Alle er velkommen i folkekirken - også under de nye forhold.

Biskop
Thomas Reinholdt Rasmussen

Den 26. januar meddelte Statsministeren på et pressemøde, at corona-restriktionerne ophæves pr. 1. februar 2022. Kirkeministeriet lagde kort efter en nyhed på KM's hjemmeside om, at samtlige restriktioner på Kirkeministeriets område ophører pr. 1. februar 2022. Læs hele nyheden om ophævelse af corona-restriktionerne her