Fortsæt til hovedindholdet
2021
Nyheder

Babysalmesang rykker ind i stuerne

I Hjørring er interessen for babysalmesang stor, og da forældre og deres babyer ikke kan mødes under nedlukningen, er der nu mulighed for at synge og lave fagter online. Det glæder Mette Larsen, der ser frem til at finde inspiration til sang og leg på skærmen.

Kirke- og kulturmedarbejdere fra bykirkerne i Hjørring Rikke Bay, Birgitte Randsted og Katrine Bach Skovmand sidder ved bord og organist står med badebold Hanne Høy

Kirke- og kulturmedarbejdere fra Sct. Catharinæ, Sct. Hans og Sct. Olai i Hjørring, Rikke Bay, Birgitte Randsted og Katrine Bach Skovmand ,og organist Hanne Høy er gået sammen om at lave online babysalmesang. Privatfoto

Af Sandra Rask Petersen

Det er mandag formiddag, og 26-årige Mette Larsen sidder på et skumgulv i sin stue sammen med datteren Ane på fire måneder. Foran dem ligger et sanghæfte, en stofble, sæbebobler og en telefon. Fra telefonskærmen følger hun med i, hvornår hun skal trykke Ane på fødderne, puste hende på kinderne og begynde på et nyt vers i "Se nu stiger solen".

- Da jeg fandt ud af, at der kom online babysalmesang, tilmeldte jeg mig med det samme. Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ, nu hvor vi ikke kan mødes fysisk. Det er meget begrænset, hvad jeg laver herhjemme, og det bliver ensformigt. Det er dejligt med input og inspiration udefra, siger hun.

Datteren er også tilfreds med, at der nu bliver sunget andet end Lille Peter Edderkop, og at den sædvanlige kildetur på maven bliver afløst af fagter og bevægelser.

- Ane er ét stort smil, og hun griner i de forskellige øvelser. Hun virker rigtig tilpas. I nogle af sangene skal jeg også op og stå og vende hende på hovedet. Der får jeg lidt sved på panden, så det er godt for os begge to, siger hun.

Det er tre kirke- og kulturmedarbejdere fra bykirkerne Sct. Catharinæ, Sct. Hans og Sct. Olai i Hjørring, der er gået sammen om at lave online babysalmesang. Den første lektion blev lagt op mandag den 1. februar, og det fortsætter hver mandag under nedlukningen.

- Interessen for babysalmesang er overvældende. Vi har fire fuldt besatte hold, som vi ikke kan mødes med. Derfor er vi gået sammen om at lave det her online tilbud, så vi kan sørge for, der bliver sunget og danset i hjemmene, siger Katrine Bach Skovmand, kirke- og kulturmedarbejder i Sct. Olai Kirke.

Mor og baby på gulvet

Mette Larsen og datteren Ane er i fuld gang med første lektion af online babysalmesang hjemme i stuen. Privatfoto

Et digitalt fællesskab

Alt indholdet fra babysalmesang bliver delt i en lukket gruppe på Facebook, og udover de ugentlige lektioner, bliver der også lagt bonusvideoer op om blandt andet sangteknik, børns stemmer og idéer til sanglege for hele familien.

- Når forældrene ikke kan mødes fysisk, vil vi gerne skabe et netværk, hvor der kan stilles spørgsmål, lægges billeder op osv. Mødet med andre forældre er også en stor del af det at gå til babysalmesang, siger Katrine Bach Skovmand.

Selvom det ikke er det samme som at mødes fysisk, ser Mette Larsen frem til at være en del af det digitale fællesskab. Hun er førstegangsmor, og det betyder meget for hende at være sammen med andre forældre – både for datterens og hendes egen skyld.

- I gruppen er der lagt op til, at vi skal lægge billeder op og fortælle lidt om os selv og vores barn. På den måde bliver der skabt et rum, hvor vi lærer hinanden at kende, snakker sammen og sparrer med hinanden. Det er rigtig rart og vigtigt, siger hun.

Alle forældre med børn mellem 0-1 år kan tilmelde sig, og der bliver lavet en personlig salmebog til barnet med navn og billede, der bliver sendt ud. 

Klik her for tilmelding - du kan tilmelde fra d. 27. januar 2021

Tema: Kirke under lockdown

Kirkerne kan fortsat afholde gudstjenester og kirkelige handlinger. Men næsten alle andre aktiviter er sat på stand-by. 

Og hvordan bærer man sig så ad med at være tilgængelig som kirke under corona lockdown? 

Vi dykker ned i nogle af de mange initiativer, der - trods corona - foregår i de nord- og nordvestjyske kirker.