2020
Nyheder

Præst inspireret af Google-søgning

Ifølge én af landets aviser, søger internetbrugere p.t. mere på bøn end på flyrejser. Det har fået en nordjysk præst til at indhente rettigheder til at dele en ny bønneplakat. 

Pandemien har fået interessen for bøn til at stige - ikke blot i Danmark, men på verdensplan. Foto: Colourbox

Fokus på bøn er stort i denne coronatid - ikke kun i Danmark, men over hele verden. I én af landets aviser hedder det, at internetbrugere søger på bøn i stedet for på flyrejser (Kristeligt Dagblad, 7.maj 2020).

Det har inspireret Thomas A. Uth, sognepræst i Brønderslev kirke, til - i anledning af store bededag - at hente rettigheder til at dele en bønneplakat fra De12kirker.dk 

Bønner til enhver situation

Bønneplakaten 'Bønner i nød 2020' er en moderne plakat til både kirker og hjem med 47 bønner til enhver situation i disse tider. Fra den hurtige bøn: "Jesus Kristus! Jeg er bange. Hjælp mig." til den længere fordybende bøn om trøst og vejledning. 

Bønnerne er skrevet af sognepræst Torben Haahr fra Næsborg, Salling, Oudrup og Vindblæs pastorat i Viborg Stift, der har fået trykt bønneplakaten under navnet ’Bønner i nød 2020’. Og nu kan plakaten også ses i bl.a. Brønderslev Kirkes vindue på store bededag, hvor der også vil være flere trykte eksemplarer til fri afhentning foran kirken. 

Torben Haahr siger om plakaten:

- Mit håb er at give ord for, hvad et menneske i nød har på hjertet.

Han har i flere året arbejdet med særlig fokus på sjælesorg og har hjulpet mange med at sætte ord på deres smerter.  

Bønneplakaten kan frit downloades med kildeangivelse De12kirker her