2020
Nyheder

Biskoppens påskehilsen

- Nogle vil måske sige, at der ikke er så meget at glæde sig over i disse dage. Alligevel, eller netop derfor, vil jeg ønske os alle en glædelig påske. 
Se årets påskehilsen fra biskop Henning Toft Bro. 

Kan du ikke afspille video?

Læs biskoppens påskehilsen her

Nogle vil måske sige, at der ikke er så meget at glæde sig over i disse dage.

 

Alligevel, eller netop derfor, vil jeg ønske os alle en glædelig påske.

Midt i en tid med afsavn, brudte fællesskaber, sygdom og død, er det godt at høre påskens budskab. Budskabet om Jesus Kristus, der sejrede over døden.

 

Jeg har altid betragtet Jesu opstandelse som et håbets vendepunkt. Et budskab som modsiger døden. Et budskab om at livet og kærligheden sejrer til sidst. Et budskab om livet, der altid finder vej.

Det er som med mælkebøtten, den finder altid vej. Det gør evangeliet også. Evangeliet finder også sprækker til vore hjerter, så det kan gro som en kilde til glæde og trøst.

 

Ord kan ikke beskrive, hvad det er vi står midt i. Danmark er lukket ned. Folk mister deres job - og selvstændige deres livsværk. Sygdom og død rammer os. Pludselig bliver vi mindet om, hvor skrøbelige vi er. Os mennesker. Og selvom vi gør, hvad vi kan, for at holde en forsvarlig afstand til hinanden, så er det også meget tydeligt, hvor forbundet vi er med hinanden. Afhængige ligefrem.

Der er noget smukt i det sammenhold, vi oplever i de her dage. Næstekærligheden finder sin vej, trods svære vilkår.

 

Jeg læser historier om, hvordan private forsøger at organisere hjælp til de mest sårbare via Facebook. Folk stiller sig til rådighed. Tilbyder at lufte hunden for de syge eller udsatte og klare indkøbene. Håbet spirer overalt. Nu handler det om at stå sammen.

 

Vi i folkekirken gør alt, hvad vi overhovedet kan, for at være nærværende, selv om også vi er nødt til at lukke ned.

Tøv ikke med at ringe til din lokale præst. Find ham eller hende via din lokale kirkes hjemmeside eller Facebookside. Der kan du også se, om din kirke live-streamer gudstjenesten. Det er der flere kirker, der gør. Eller gå på sjælesorg.nu og chat helt anonymt med en præst. Vi er her - og vi er her for alle.

 

Mine tanker går til alle jer, der arbejder utrætteligt i vores sundhedsvæsen døgnet rundt. Tak for jeres mod, næstekærlighed og offervilje. I har min fulde beundring!

 

Jeg vil opfordre alle danskere til at bede for vores læger, sygeplejersker og sundhedspersonale, ja for alle, der arbejder ude i fronten. Bed om, at de må få styrke, mod og visdom til at træffe de rette valg og være tilstede i meget vanskelige situationer.

 

I det der synes håbløst nu, skal vi minde hinanden om, at håbet er lige midt iblandt os. Håbet, der også skaber plads til lyset og glæden midt i alt det svære.

 

Derfor giver det mening igen at ønske en glædelig påske.