Fortsæt til hovedindholdet
2021
Nyheder

Folkekirkens Hus klar med ny streaming-kanal

Den 18. januar går Nordjyllands store kirke- og kulturhus Folkekirkens Hus i luften med en ny kanal med arrangementer, sangaftener, foredrag, debatter og en hel masse andet.

Ikoner af forskellige streamingtjenester, herunder folkekirkens hus

Folkekirkens Hus tilbyder sig nu som streamningkanal på linje med andre kendte streamningtjenester. Grafik: Folkekirkens Hus

Nedlukningen af kulturlivet under coronakrisen har fået Folkekirkens Hus i Aalborg til at tænke nyt. Den 18. januar lancerer det nordjyske kirke- og kulturkraftcenter nemlig sin helt egen tv-kanal. Her vil folk både i og uden for Nordjylland kunne streame alt fra sangaftener til samtalesaloner. 

- Vi er meget spændte på, hvordan det kommer til at gå, fortæller direktør i Folkekirkens Hus, Henrik Thorngaard.

Der er debut mandag aften med samtalesalon med Frode Munksgaard og tidl. minister Elsebeth Gerner Nielsen, og allerede onsdag eftermiddag kommer næste livestream. Det bliver et foredrag med tidligere domprovst Niels Christian Kobbelgaard, der vil fortælle om 'Evangeliet ifølge Storm P.'

Det var egentlig et arrangement med kaffe og kage, og det kan trods alt ikke streames endnu, men til gengæld kan folk i stedet sidde be­hageligt i egen sofa og følge foredraget.

Udsolgte arrangementer og stor efterspørgsel

At 2021 skulle blive året, hvor Folkekirkens Hus fik sin egen streamingkanal kommer faktisk ikke helt bag på direktør Henrik Thorngaard. For selvom coronakrisen har haft en finger med i spillet, er idéen om streaming af arrangementer langt fra ny.

- Vi har speedet en proces op, som under alle omstændigheder - altså også uden corona - ville have taget sin begyndelse i 2021, fortæller Henrik Thorngaard og fremhæver særligt to grunde til, at husets arrangementer nu bliver tilgængelige i den virtuelle verden.

- Vi gør det her af mange grunde, men de to vigtigste er, at de fleste af vores arrangementer efterhånden er udsolgte. På den her måde får flere mulighed for at deltage i vores foredrag, sangaftener, koncerter, salonaftener m.v. 

- Og så får vi også - og det er den anden vigtige grund - mulighed for at folk fra hele landet får mulighed for at deltage i arrangementerne.

I en kort periode vil det være gratis at streame Folkekirkens Hus’ arrangementer, men på sigt skal man tilkøbe adgang til arrangementerne via Folkekirkens Hus' hjemmeside. 

På Facebook fortæller direktør i Folkekirkens Hus, Henrik Thorgaard, nærmere om det nye initiativ. Se videoen på Folkekirkens Hus' Facebook her

Guide

Sådan streamer du fra Folkekirkens Hus

Gå ind på www.folkekirkenshus.dk (enten på din PC eller på dit SMART TV).

I menulinjen går du til 'Livestream' – tryk på knappen.

 

Nu kommer et billede, hvor du skal vælge at trykke på 'Gratis events' eller (nederst) 'Betalte events'.

 

Hvis streamingen ikke koster noget, trykker du på 'Gratis events'.
Hvis du skal købe billet, køber du en 'Streaming billet'. Billetten skal ligeledes købes på www.folkekirkenshus.dk.

Med billetten modtager du en kode, som skal skrives i feltet 'adgangskode'.

 

Når du har skrevet koden og trykket "enter", modtager du billede fra Folkekirkens Hus. Du modtager på en PC eller på et SMART TV. Har du ikke SMART TV, kobles PC på Tv’et.

 

Find mere praktisk info om livestreamning fra Folkekirkens Hus her

Folkekirkens Hus ligger på Gammel Torv i Aalborg og er oprindelig en 2200 m2 gammel filial af Nationalbanken, bygget i 1943. Siden har bygningen været tinghus og gennem en årrække har den huset Aalborg Universitets studier for Arkitektur og Design. Aalborg Stift overtog huset i 2014 og slog i september 2015 dørene op til det nu kendte og velbesøgte kirke- og kulturhus Folkekirkens Hus. Huset blev officielt indviet Palmesøndag 2016. Arkivfoto

Om Folkekirkens Hus

Folkekirkens Hus er det første af sin slags i Danmark. 

Huset fungerer som et kraftcenter for udvikling og innovation, der kan styrke det decentrale folkekirkelige liv.

 

Folkekirkens Hus rummer en række udadvendte aktiviteter, som f.eks. koncerter, foredrag, samtaleaftener, højskoleaftener og sangaftener.


I hverdagene foregår også en række kirkelige aktiviteter, herunder konfirmandundervisning og kurser for menighedsrådsmedlemmer, præster, kirke- og kulturmedarbejdere, organister og kirkesangere. 

 

Folkekirkens Hus rummer desuden et arbejdsfællesskab for cirka 25 ansatte, som har sin daglige arbejdsplads i huset.

 

Læs mere på hjemmesiden www.folkekirkenshus.dk (link)