2020
Nyheder

Aalborg Stift aflyser årets Landemode

På grund af risikoen for smittespredning af COVID-19 aflyser Aalborg Stift årets Landemode.

Biskop Henning Toft Bro får i år ikke mulighed for at aflægge sin årsberetning. Landemodeberetningen vil dog være tilgængelig her på aalborgstift.dk d.25.september. Foto: Lars Horn/Baghuset

Landemodet d. 25. september er aflyst. 

Landemodet er en traditionsrig festdag for stiftets præster, provster, menighedsrådsmedlemmer, provstiudvalg og alle interesserede.

- Det er dybt beklageligt, men jeg skønner, det er nødvendigt, siger biskop over Aalborg Stift, Henning Toft Bro, der især havde set frem til at takke de mange, der arbejder for folkekirken i Aalborg Stift:

- I håb om forståelse sendes de bedste sensommerhilsner og en stor og hjertelig tak til alle de, der arbejder benhårdt på at skabe en levende og nærværende folkekirke i Aalborg Stift. De fortjener en stor anerkendelse, der hermed er givet.

Landemodet er også dagen, hvor biskoppen ved frokosten efter Landemodegudstjenesten aflægger sin årsberetning. Det bliver der ikke mulighed for i år. 

Dog vil beretningen blive lagt online her på Aalborg Stifts hjemmeside fredag den 25. september, så alle kan få et indblik i, hvordan kirkelivet i Aalborg Stift har udviklet sig det seneste år.

Læs tidligere Landemodeberetninger her

FAKTA: Landemodet

Landemodet er en gammel institution og udgør forsamlingen af biskop, stiftamtmand og stiftets 14 provster, som drøfter anliggender, der angår stiftet som helhed. 

 

Der er tradition for, at så mange af stiftets præster, som har mulighed for det, går i procession ved Landemodegudstjenesten. Efter gudstjenesten er der normalt frokost i Folkekirkens Hus, hvor biskoppen aflægger sin årlige landemodeberetning. 

 

Det er ikke kun i Aalborg Stift, at årets Landemode må aflyses.
Haderslev, Århus og Fyens Stift har også været nødsaget til at aflyse Landemodet pga. COVID-19.