2019
Rapporter

Samvær og vind i håret

Nye cykelpiloter er klar til at træde i pedalerne i Hjallerup, så flere ældre kan komme rundt på egnen i cykelhøjde og få frisk luft – uden selv at få sved på panden. 

Af Sandra Rask Petersen

Besøgstjenesten i Hjallerup Sogn står bag initiativet Team Cykelpilot. I slutningen af april er 11 piloter blevet uddannet til at cykel rundt med byens ældre, 3 piloter er under oplæring, mens 3-4 har meldt sig til senere oplæring.

- Alle frivillige, der gerne vil være cykelpiloter, skal undervises af en cykelkaptajn. Undervisningen tager mellem 3 og 5 timer i alt, og der undervises i cyklens teknik og vedligeholdelse, bookingsystem samt cykelture i trafikken. Man får også en snak om, hvordan man møder de ældre, så de får en god cykeloplevelse, siger Karsten Knudsen, tovholder på Team Cykelpilot.

Cykelturene foregår i nyindkøbte rickshaws, hvor der kan sidde to på passagersæderne. Turene kan være faste ture med den samme cykelven, og det kan være enkelte ture i ny og næ, når vejret tillader det.

- Med flere nye cykelpiloter håber vi, at flere ældre får mulighed for at komme med på tur. På den måde kan de opleve et godt samvær og besøge nogle af de steder, de holder af på egnen samt få lidt vind i håret, siger Karsten Knudsen.

Se video fra cykelturen øverst her på siden

Aalborg Stift satte i vinteren 2018 fokus på projekt Team Cykelpilot med kampagnen 'Der er bud efter dig'. Kampagnen har kastet en del nye frivillige af sig. 8 af de 11 nye cykelpiloter er kommet til på baggrund af kampagnen. 
Læs mere om kampagnen her

"Jeg glæder mig til torsdag hver uge"

Besøgstjenesten i Hjallerup Sogn består også af en mere traditionel besøgstjeneste, og Flemming Findorf er en af de ældre i byen, der har en besøgsven. De mødes hver torsdag, hvor de går en tur, handler ind og drikker kaffe.

- Jeg vil godt have noget selskab og komme ud og få noget frisk luft. Det er dejligt med en besøgsven, siger Flemming Findorf.

Og hans besøgsven får mindst ligeså meget ud af det ugentlige besøg.

- Jeg glæder mig til torsdag i hver eneste uge. Flemming er aldrig kedelig at snakke med, og vi kan altid finde noget at snakke om, siger Karlo Starcke, besøgsven.

Se video fra Besøgstjenesten herunder

Fakta

Besøgstjenesten i Hjallerup Sogn

I besøgstjenesten i Hjallerup Sogn handler det om fællesskab, nærvær og gensidig glæde.

 

Besøgstjenesten forsøger at formidle besøg til alle:

 

  • som gerne vil lære et andet menneske fra sognet at kende
  • som måske pga. sygdom, handicap eller manglende kræfter selv har svært ved at komme ud mellem andre
  • uanset alder
  • ægtepar såvel som enlige

Kunne du have lyst til at bruge af din tid på et jævnligt besøg hos et medmenneske, kontakt besøgstjenestens koordinator, sognepræst Marie Kirketerp tlf. 24440622 / mki@km.dk

 

(kilde: www.hjallerupkirke.dk)