2019
Nyheder

Robotter og digitalisering på programmet i Aalborg

I denne uge har folk fra kristne kirker på tværs af Europa sat hinanden stævne i Aalborg til konference om digitaliseringens rolle i fremtidens kirke. 

Kunstig intelligens, digital etik og cybersikkerhed. Det er blot nogle af de emner, der er til debat på European Christian Internet Conference, som i disse dage  - d.13.-16.maj - løber af stablen i Folkekirkens Hus. 

Konferencen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor kirkefolk fra hele Europa deltager. Formålet er i fællesskab at debattere og inspirere til arbejdet med fremtidens kristne kirke. Den digitale udvikling går stærkt, og selvom kirken mange steder er mere end særdeles veletableret, giver teknologien både nye muligheder og udfordringer for arbejdet med fremtidens kirke. 

Det er første gang, konferencen finder sted i Aalborg og biskop i Aalborg Stift, Henning Toft Bro, er meget begejstret over, at det nu er lykkedes at få konferencen til Aalborg:

- Vi har i flere år arbejdet på at få konferencen til Aalborg. Det er nu lykkedes, og det glæder mig meget. Det giver os mulighed for at høre, hvordan man arbejder med den kirkelige kommunikation i andre europæiske kirker og diskutere, hvordan vi i fællesskab kan løfte kirken endnu mere ind i den digitale tidsalder.

Se mere fra konferencen i videoen øverst. 

Besøg ECICs hjemmeside her