2019
Nyheder

Nye bøger til højtlæsningen

Sognepræst Anne Marie Nande Kraft har skabt et legende litterært univers for store og små til brug i både skole- og kirkeligt regi og til alle, der sætter pris på en god fortælling. 

De tre bøger om Lille You kan bestilles på mail eller købes i Thisted Boghandel. Læs mere nederst på siden. 

Forfatter Anne Marie Nande Kraft fortæller:

Til hver jul mangler vi nye julehistorier. I børnehaven, skolen, kirken eller til ældremøder. Det stærke behov for fortællinger og oplæsning vender tilbage igen og igen, og der er aldrig nok historier! Vi kender Selma Lagerlöf's 'Kristuslegender' og Gunda Jørgensens 'Kristtjørn'. 

Nu kommer fem nye julede historier med masser af mirakler, dybde og humor. Måske har du børn, du vil læse op for? Eller børnebørn? Sådan husker jeg også min egen farmor. Hun præsenterede H. C. Andersen og Grimms eventyr for mig. I den form er de blevet til herlige minder og i dag ved jeg, hvilken uvurderlig gave, hun skænkede mig dengang. 

Juleevangeliet på fem måder

I 'Jul med Lille You' præsenteres 5 splinternye julehistorier:

I den første julehistorie er de hellige tre konger på vej gennem ørkenen for at finde Jesusbarnet i krybben. Uha det er ikke så let! Hvad de tre vismænd dog ikke kommer ud for! Der er masser af humor, glæde og jul til sidste side!

I den anden julehistorie møder vi Gamle Josua. Han drømmer, at Jesusbarnet er ved at komme til verden, og at han skal drage afsted for at hjælpe. Men det går helt anderledes, end han havde regnet med.

I den tredje julehistorie møder vi araberdrengen Ali. Han har gemt sig i en karavane, som er på vej til fjerne egne. Det er en rørende historie om et barns skæbne, som får medfølelsen og tårer frem.

Den fjerde julehistorie er et stort epos. Den starter ved verdens skabelse, hopper adskillige gange ind i verdenshistorien og slutter juleaften i den danske hovedstad, da en høj skikkelse med øjne, der stråler som stjerner, træder ud på en altan og taler til de panikslagne københavnere.

Den femte historie er inspireret af "Julenat" i Selma Lagerlöf's 'Kristuslegender'. Hos hende kan dyrene ikke bide denne ene nat, hvor Jesusbarnet kommer til verden. I vores fortælling bliver motivet overført til verdenshistorien. Civilisationen bliver pakket ind i et mirakuløst plot, hvor vi går fra vilde krigeriske barbarer til at bygge huse, tæmme vilde dyr og bygge den verden op, vi har i dag.

Farvestrålende fortællinger om Jesusbarnet

Serien om Lille You består  - udover 'Jul med Lille You' - af to andre bøger:

'ROAAAR BRØØØL– Breaking news om Lille Jesus':
Her er verden ikke mere som før. Den lille dreng gør den døde materie levende, så det snart myldrer faretruende med store og små dyr, endda rovdyr.

'SPRING SPRØJT – Breaking news om Lille You':
Her surfes der på bølgerne i Cold Hawaii. Havet er fuld af fantastiske fisk, som Lille You selvfølgelig har et supergodt forhold til, for han elsker dyrene.

De tre nye farvestrålende bøger om Lille You er skrevet, illustreret og udgivet i Thy. 

Naboen oplever Lille You's mærkværdige bedrifter på nært hold. Selv om naboen har bevaret en god del af sine barndomsdrømme, følger han forpustet med i, hvad der sker. Så forbavsende er Lille You's gerninger! 

Historierne er fyldt med humor, handling og spænding. Vi møder evangeliernes hovedperson som barn. I historierne hænder det, der kunne være sket for Jesus som barn. For eksempel prøver han allerede som pusling at gå på vandet, og hans forbløffede nabo er nødt til at følge ham i en båd. Og heller ikke som dreng lader han det døde være dødt. Han giver statuer og andre figurer liv. Han surfer på bølgen blå, bliver endda detektiv og opklarer mysterier. I Lille Jesus genkender man træk fra den voksne Jesus. Hans kælenavn er Lille You, for "du" vil genkende noget af dig selv i ham. 

For både store og små

Skønt det barnlige cover er målgruppen både børn og voksne. Fortællingerne er rettet mod det barnlige i os alle. De talrige afbildninger giver bøgerne et børnevenligt look, og børn fordyber sig med stor glæde i de muntre billeder. Vi voksne får desto mere ud af historierne. Fortællingerne inviterer os ind i en barnlig verden, men de er skrevet fra en voksens synsvinkel og formidler store budskaber. 

Bøgerne er gode til oplæsning for konfirmander, minikonfirmander, elever, ved ældremøder, til juleafslutning i kirken, i Folkeskolen såvel som i sognegårde. Med andre ord er bøgerne anvendelige i både skole- og kirkeligt regi.

Og så er bøgerne selvfølgeligt også en god julegave til alle, der holder af (jule)fortællingen om Jesusbarnet i Betlehem. 

Anne Marie Nande Kraft er sognepræst i Hundborg-Jannerup-Vang-Vorupør-Vester Vandet Pastorat.

Priser & bestilling

Priser

  • 'Roaaar Brøøøl' kr. 99,– ISBN: 978-87-999168-0-1
  • 'Spring Sprøjt' kr.129,– ISBN: 978-87-999168-1-8
  • 'Jul med Lille You' kr. 139,– ISBN: 978-87-999168-2-5

Ønskes alle tre bøger samlet er prisen kr. 299,–

Bøgerne kan bestilles på Forlaget Biokraft på mail nande.kraft@gmail.com eller tlf.: 97 97 40 14 (der tillægges kr.30,- i forsendelse). 

Bøgerne kan også købes og hentes i Thisted Boghandel.