2019
Nyheder

Kirkekunsten til debat på Kulturmødet

På Mors debatterer biskop, kirkekunstner og frivillige i disse dage kirke og kunst. Kirkerummet er et af de få rum, vi har tilbage, hvor der er plads til ro og fordybelse og hvor tingene ikke hele tiden er i forandring, mener kirkekunstner Simon Aaen. 

Kirkekunster Simon Aaen og biskop Henning Toft Bro mødtes torsdag til en debat om kirken og kunsten. Foto: Sandra Rask Petersen

På trods af lidt blandede vejrforhold, åbnede Kirkebussen på Kulturmødet torsdag med fællessang, foredrag og debat. Torsdagens program var især præget af kirkekunstner Simon Aaen, der er mest kendt for sine moderne udsmykninger af nogle af landets kirker. 

I år har Simon Aaen også indrettet og udsmykket et helt særligt 'Stillerum' i Kirkebussen på Mors. Her kan man lukke døren og tage en pause i Kulturmødets livlige program. 

De frivillige i Kirkebussen på Kulturmødet er begejstrede for bussens nye Stillerum. Randi Ottosen, Mors, siger:

- Vi er utrolig glade for Simons smukke udsmykning. Det at kunne tilbyde et helle i larmen lige her på Kulturtorvet, betyder rigtig meget. Her kan man sætte sig ind og nyde roen, bede en bøn eller blot sidde i stille samtale to og to. Ligesom man kan i kirken. 

Fornyelse med respekt for traditionen

Simon Aaen indviede torsdag scenen i Kirkebussen med et oplæg om sit arbejde med at udsmykke landets kirker. Kirkekunstneren er i de religiøse motiver inspireret af den teologiske og kunsthistoriske tradition i kirkekunsten. Med et helt særligt blik for at kombinere fornyelse og tradition i kunst, der skal åbne for en individuel fortolkning med plads til både tro og tvivl. 

Hør billedkunstner Simon Aaen fortælle mere om sit arbejde med kunst i kirken:

I Kirkebussen på Kulturmødet kan både Stillerum og flere af Simon Aaens værker opleves indtil lørdag. 

I dag og i morgen fortsætter programmet i Kirkebussen med aktiviteter for børn, fællesang, og debat om salmesang, kirkebygninger og fremtidens kirkemusik. Læs mere og find hele programmet her