2019
Nyheder

Juleaftensfest i skønne lokaler

Flere kirker landet over holder åbne juleaftener. Brønderslev Kirke er én af dem og indbyder igen til juleaftensfest i de smukke lokaler i Brønderslev Sognegård.

Foto: Anders Horsholt Pedersen

Af Pia Uth

Værtsparret Leif og Inge Marie Sonne glæder sig til en særlig juleaften sammen med et hold af frivillige, som hjælper til med de praktiske ting omkring julemiddagen og julefesten. 

Leif og Inge Marie glæder sig til at holde juleaften i Sognegården

- Vi vælger at holde juleaften i Sognegården i år, fordi alle vore børn holder jul med andre familiemedlemmer, fortæller Leif Sonne, der sammen med sin kone Inge Marie glæder sig til at holde jul i fællesskab med andre i stedet for bare at sidde os to derhjemme.

- Allerede sidste år havde vi talt om, at vi egentlig godt kunne tænke os at holde juleaften i Sognegården sammen med nogle, som måske heller ikke havde andre steder at tage hen, fortæller Inge Marie. 

- Vi glæder os til en hyggelig aften, og vi håber, at det for os alle må blive en aften, der fokuserer på, hvorfor vi holder jul, og ikke bare vinterfest, slutter parret.

LÆS OGSÅ: Hold jul med kirken

Juleaften for børn og voksne

Tidligere år har der været børn med til juleaftensfesten i kirken - og det var en stor glæde for generationerne at fejre julen sammen - og børnene fungerede som katalysator for, at folk kom til at snakke sammen! Derfor: Tag gerne børn med! Alle børn og voksne, unge og ældre er velkomne, og håbet er, at dette kan være et tilbud, som mange har lyst til at benytte sig af. I stedet for at rejse væk, sidde få eller alene - eller tage til den anden ende af landet - kan man tage til Brønderslev og fejre jul!

Mange frivillige hjælpere

Tovholder på juleaftensfesten er Else Hansen, som er fhv. menighedsrådsmedlem og nuværende sorggruppeleder i Brønderslev Kirke. Hun glæder sig over, at mange frivillige har meldt sig til fællesskabet om at hjælpe, og de sørger for at pynte op, dække julebordet, anrette og servere den gode julemad. Musikken er også sikret, idet en af de frivillige spiller klaver – og hun vil spille på kirkens flygel under julemiddagen og spiller også til de forskellige julesange- og salmer, som naturligvis skal synges ved denne juleaftensfest! 

LÆS OGSÅ: Jul med en hjemløs

Program for juleaften

Arrangementet begynder med mulighed for julegudstjeneste i den smukke nyrenoverede Brønderslev Kirke kl. 15.30, hvor konstitueret sognepræst Jens Dammeyer prædiker. 

Senere serveres kaffe og juleknas i de julepyntede lokaler i Brønderslev Sognegård, som ligger sammen med kirken.

Efter julemiddagen tændes lysene på juletræet, og den traditionelle juleaften fortsætter med julesalmer, læsning af juleevangeliet, julegaver – og mon ikke også der bliver en god julehistorie?

Man skal selv finde ud af at komme hen til Brønderslev Kirke til julegudstjenesten. Aftenen slutter ca. kl. 21.00, og der bliver sørget for gratis hjemtransport, hvis det ønskes.

Alle – fra hele Brønderslev kommune og omegn - er velkomne til at fejre en hyggelig og klassisk juleaften. Indbydelse og detaljeret program fås i kirkerne og hos præsterne i hele Brønderslev kommune og ved henvendelse til Brønderslev kirke.

Åbne juleaftener i hele landet

Flere steder i landet holder kirker og sognegårde juleaftensarrangementer med spisning og julehygge.

Find den fulde oversigt over åbne juleaftener på folkekirken.dk 

Grafik: Folkekirken.dk

MERE OM: Juleaften i sognegården i Brønderslev

Tid: 24. december 2019 kl. 15.30-21.00

 

15.30: Juleaftensgudstjeneste i Brønderslev Kirke

16.00: Kaffe og juleknas i Sognegården

17.30: Julemiddag

21.00: Afslutning
 

Pris: Voksne 125 kr. og børn er gratis. 

 

Tilmelding, betaling og bestilling af evt. hjemtransport skal ske til Kirkekontoret i Brønderslev, Bredgade 102, tlf. 9882 0713 senest fredag den 13. december.
 

Se mere her: www.broenderslevkirke.dk eller www.broenderslevprovsti.dk