2019
Nyheder

Folkekirke 3.0 - netværkstanken blomstrer i Brønderslev

Når Brønderslev Provsti i september inviterer til temadag om Folkekirken 3.0 er fokus på netværk og samskabelse mellem kirke og lokalsamfund. 

Brønderslev Provsti opfordrer alle interessede til at deltage i debatten om fremtidens samarbejde mellem kirke og lokalsamfund. Arkivfoto

Hvordan kommer folkekirken ud over kirkedigerne og involverer sig i fremtidens lokalsamfund? 

Det spørgsmål er på programmet, når kirkerne i Brønderslev Kommune indbyder alle interesserede til oplæg, foredrag, god mad og netværkssamtale torsdag 26. september i Samlingshuset i Øster Brønderslev.

Temadagen begynder med en kop kaffe og et aktuelt overblik over lokale bud på samskabelse mellem det kommunale, institutioner og frivillige organisationer rundt omkring i Brønderslev Kommune, med Frivilligkoordinator Louise Krogsgaard Nielsen.

Den senmoderne folkekirke

Med det lokale i baghovedet skal deltagerne lytte til oplæg og fremtidsvision ved Provst Esben Thusgaard, Århus, som præsenterer historien om folkekirken 3.0. Bl.a. stiller han spørgsmålet: "Hvis netværk er den senmoderne måde at organisere sig på, hvad har det så af konsekvenser for folkekirken? Skal vi organisere os, som vi har gjort det i de sidste 100 år? Planlægge aktiviteter i sognegården, som vi har gjort det siden 1980’erne? Eller skal vi tænke i helt nye baner?". 

Undervejs i Esben Thusgaards oplæg bliver der serveret lækker aftensmad og deltagerne er med i kaffesamtale og netværksarbejde om den lokale udgave af Folkekirken 3.0 - Folkekirkens udvikling og engagement i lokalsamfundene i Brønderslev Kommune.

Byd ind med gode idéer

Provst Lise Lundgreen siger om arrangementet:

- Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at blive klogere på, hvordan kirken og samfundet udvikler sig, og at deltagerne vil bidrage med inspiration og idéer til, hvordan kirke og lokalsamfund gensidigt kan berige hinandens liv.

Alle, som interesserer sig for liv og samskabelse i lokalsamfund og kommune, er meget velkomne til at komme og høre mere og give deres bud på, hvordan den lokale kirke kan blive relevant i det aktuelle liv.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 

Tid: Torsdag 26. september 2019 kl. 17.00-21.00

Sted: Samlingshuset i Øster Brønderslev, Elmevej 123, 9700 Brønderslev

Pris: Gratis 

Tilmelding: Nødvendig af hensyn til aftensmaden - senest 19. september til evr@km.dk eller 2425 0078 

 

Se mere her: www.broenderslevprovsti.dk

 

Arrangør: Repræsentantskabet bag visionsprojektet Kirker På Tværs, Folkekirkerne i Brønderslev Kommune