2019
Nyheder

Brønderslev Kirke slog dørene op på ny

Søndag d. 2. juni blev Brønderslev Kirke og sognegård genindviet ved en festlig, smuk og højtidelig gudstjeneste i det nye lyse kirkerum og efterfølgende reception i sognegården. 

Biskop Henning Toft Bro prædikede for en fyldt kirke søndag i Brønderslev. Foto: Nanna Højbjerg

Den 2. juni 2019 kl. 10.30 mødtes håndværkere, arkitekt, menighedsråd, ansatte, præster, provster, biskop og menighed. Anledning var indvielse af Brønderslev Kirke og sognegård, der siden maj 2018 har undergået en renovering og nu står klar til at slå dørerne op på ny. Det blev en helt igennem vellykket genindvielse med formidabel smuk korsang og musikledsagelse undervejs - og med biskop Henning Toft Bro i spidsen for sognets præster fra gudstjenestens start.

Mere end 400 deltog og oplevede den gode lyd og det smukke inventar i kirkerummet - og det nye AV-udstyr sendte billeder og lyd til tilhørerne i sognegården.

Biskop og præster i procession ved Brønderslev Kirke. Foto: Nanna Højbjerg

Uropførelse af stort orgelværk

Deltagerne kunne også opleve en uropførelse af et stort værk på orgel: Brønderslev sommermotetter - tre smukke og samtidig meget forskellige satser - ledsaget af kirkens kor, som i dagens anledning optrådte i helt nye kjoler. Efterfølgende var der frokost, taler og gaver i sognegården. 
Sognepræst Thomas Uth udtrykte sin glæde med ordene:

- Vi kom alle godt i mål. Det er Gud, som al æren skal have, samt vi kan se tilbage på en skøn dag. Nu kan hverdagen begynde til glæde for alle i sognet.

Festligt program ugen ud

Brønderslev Kirke fejrer genindvielsen ugen igennem. Rockgudstjeneste, teaterkoncert og solokoncert med Thomas Buttenschøn er blot nogle af de musikalske oplevelser, der skal markere genindvielsen af den smukke kirke. 
Se det fulde program på kirkens hjemmeside her

Se billeder fra indvielsesgudstjenesten: