2018
Nyheder

Trængsel ved Kirkebussen på Mors

På weekendens Kulturmøde på Mors kunne frivillige og besøgende i Kirkebussen dele fællessang, kaffe og tiltrængt ly for regnen. Mød et par af dem her. 

Kirkebussen bød på masser af både inden- og udendørs aktiviteter på dette års Kulturmøde på Mors. Tryk på pilen for flere billeder. Foto: Arne Silkjær

Af Pernilla Abildtrup

”Lev dit liv, mens du har det”. Sådan startede biskop Henning Toft Bro fællessangen, som fredag d. 24. august markerede, at endnu en debat skulle finde sted under Kirkebussens hvide markise. Udenfor sad over 50 mennesker placeret på klapstole og sang med, mens de ventede på, at debatten blev skudt i gang.  

Debatoplæg og fællessang var kun en brøkdel af de mange aktiviteter, som weekendens besøgende på Kulturmødet på Mors kunne opleve inden- og udenfor Kirkebussens sorte vægge. Mellem de mange aktiviteter var der plads til, at de besøgende kunne komme ind og snakke med de frivillige over en kop kaffe og en småkage og - ikke mindst - søge ly for regnen.

Et smut forbi Kirkebussen

En af de besøgende, som har været forbi Kirkebussen på årets Kulturmøde er Karen Nielsen. Selvom hun ikke dyrker kirken til dagligt, bragte nysgerrigheden hende alligevel forbi Kirkebussen. Hun fortæller:

-Jeg er ikke kristen i den forstand, at jeg dyrker kirken i hverdagen, men det gør mig ikke mindre nysgerrig på folkekirkens perspektiv på hele kulturdebatten, og jeg har faktisk været forbi et par gange, fordi det netop er så interessant at høre tingene fra et perspektiv, jeg vitterligt ikke ved noget om.

Efter at have været til et af Kirkebussen debatindlæg, kom Karen Nielsen senere tilbage for at drikke en kop kaffe med en af bussens frivillige og få en snak om kirke og kultur og at bygge bro, som netop var dette års tema på Kulturmødet. Karen Nielsen fortæller:

-Det har været rigtig spændende at få kirkens perspektiv på kultur, og så er det bare fedt, at præsterne og de frivillige også er klar til at tage en indbyrdes debat omkring kultur, hvis man nu lige skulle have et nysgerrigt og måske lidt pirrende spørgsmål.

Når regnen kommer kirken til gode

En af de frivillige, som i år har været med til at holde Kirkebussen i gang, er Randi Ottosen. Hun stod for første gang i år som frivillig i Kirkebussen, og hendes motivation er netop at komme ud, hvor folket er. Hun fortæller:

-Jeg er frivillig, fordi jeg gerne vil være med til at dele budskabet, som kirken har med, at vi vil fællesskab, omsorg, ånd og kultur.

Selvom der har været en del regn i løbet af Kulturmødet, har det langt fra været en ulempe for Kirkebussen. Randi Ottosens fornemmelse er, at folk tog godt imod Folkekirkens tilstedeværelse på Kulturmødet, og at regnen faktisk i sidste ende kom kirkebussen til gode. For ud over at folk har haft mulighed for at komme i ly for regnen og varme sig over en kop kaffe, gav regnen også anledning til endnu en aktivitet på programmet. Randi Ottosen uddyber:

- Jeg synes faktisk, at folk tog vejret helt fantastisk. De børn, der kom forbi i fredags hoppede rundt og dansede regndans og havde det så sjovt. Jeg synes, det var helt fantastisk!

Det var sjette år, Kulturmødet fandt sted. Kirken har været med de seneste tre år.