2018
Nyheder

Pilgrimsvandringer 2019

Nordjysk Pilgrimsforening er klar med nyt program for pilgrimsvandringer i Aalborg stift i 2019. Kom med på vandretur for både krop og sind. 

Pilgrimsvandringer er for alle med mod på nye oplevelser. Arkivfoto. 

Vi har sagt farvel til 2018 og velkommen til 2019. Et nyt år er i gang og med det også et nyt årsprogram fra Nordjysk Pilgrimsforening. Mange forbinder pilgrimsvandringer med den berømte Camino, men Nordjylland byder faktisk også på masser af muligheder for at få rørt pilgrimsbenene og vandre sig til spændende oplevelser. 

Vandring for krop, sind og sjæl

En pilgrimsvandring kan bestå af både en ydre og en indre vandring. Nogle vandringer giver kilometer i benene, og andre sender sindet på vandring i selskab med spændende fortællinger og medrivende møder. Fælles for alle pilgrimsvandringer er åndelig refleksion - alene og i fællesskab med andre. 

2019-programmet fra Nordjysk Pilgrimsforening rummer det hele. Programmet byder blandt andet på vandring ad Hærvejen, spændende foredrag om Hildegard af Bingen, pilgrimsherberg i Nr. Uttrup Kirke samt en medrivende fortælling fra Mikkel Salling Holmgaard, der med projekt ”Back to Life” viser, hvordan han fandt vejen tilbage til livet, da hans veninde blev myrdet på Hasseris Gymnasium, og han selv blev alvorligt såret. 

Første arrangement finder sted d.5. januar, så det er bare om at snøre vandreskoene og sætte afsted på en vandring for krop, sind og sjæl. 

Se hele programmet for 2019 her

Hvad er en 'pilgrim'?

Ordet 'pilgrim' kommer fra det latinske 'peregrinus', som betyder 'fremmed' eller egentlig 'en, der går over markerne'. En pilgrim er et menneske, der er på vej gennem landet og gennem livet med åbne øjne og ører og et åbent hjerte for naturen, andre mennesker og Gud. 

Kilde: Nordjysk Pilgrimsforening

 

Besøg Nordjysk Pilgrimsforenings hjemmeside her