2018
Nyheder

Hold jul med kirken

Bliver det mon jul i år, når Brønderslev kirke og sognegård er under ombygning? Ja! Igen i år indbyder Brønderslev Kirke alle til juleaften med hygge og julemiddag i fællesskabets tegn. 


I Brønderslev glæder man sig i denne tid. Her er forberedelserne til en rigtig hyggelig juleaften allerede i fuld gang. Nok er byens kirke under ombygning, men det afholder ikke kirken fra - traditionen tro - at danne ramme om en hyggelig juleaften. Kirkens midlertidige lokaler på Håndværkervej 4 har nemlig god plads, gode toiletfaciliteter, bløde lænestole og lyse, lune lokaler. 
Med andre ord: De perfekte rammer for en klassisk juleaften, hvor alle interesserede er velkomne. 

Flere vælger fællesskabet

Værtsparret Lis og Villy Pedersen skal for anden gang fejre jul i kirken. De fortæller:

- Vi glæder os rigtig meget til at holde jul i kirken i år. Sidst vi var værter for Brønderslev Kirkes julefest, var det en rigtig god oplevelse at fejre jul i et fællesskab af forskellige mennesker. Det er spændende at se, hvem vi skal holde jul med i år.

Lis K. Pedersen arbejder til dagligt på Saltum Plejehjem og hendes mand, Villy, er selvstændig tømrer og medlem af Menighedsrådet i Brønderslev Kirke. De oplever, at mange er interesserede i denne form for 'alternativ' juleaften-komsammen:

- Folk vil gerne møde nye mennesker og være sammen om noget i julen. Denne fest bliver aktivt valgt til, og deltagerne hygger sig med hinanden og er glade for at være sammen her i stedet for at rejse langt væk.

Juleaften uden julestress

Sidste gang Lis og Villy fejrede jul i kirken, var der børn med til festen. Det var en stor glæde for generationerne at fejre julen sammen. Værtsparret håber, at folk både med og uden børn har lyst til at holde jul sammen med dem i år. Det er nemlig en god mulighed for at nyde juleaften uden at skulle stresse rundt med steg og ståhej:

- Jeg glæder sig til i år at nyde juleaften uden stress og jag over julemaden... og måske andre også har lyst til at nyde en juleaften, hvor alt er klar og intet mangler?, siger Lis. 

Mange frivillige hjælpere

Lis og Villy fremhæver det store arbejde, arrangementsgruppen gør med at finde frivillige hjælpere og sørge for, at rammerne om årets hyggelige julefest er på plads.

Else Hansen er forhenværende menighedsrådsmedlem og nuværende sorggruppeleder i Brønderslev Kirke, og hun glæder sig over, at mange frivillige har meldt sig til at give en hånd med juleaften:

- De frivillige sørger for at pynte op, dække julebordet, anrette og servere den gode julemad. I år har en frivillig endda meldt sig som hyggepianist. Hun vil spille på kirkens flygel under julemiddagen og spiller også til de forskellige julesange- og salmer, som traditionen tro skal synges juleaften. 

Alle er velkomne til at deltage i årets hyggelige juleaftenarrangement. 

Lis og Vily glæder sig til at nyde juleaften uden stress og jag over julemaden. Foto: Pia Uth

INFO & PROGRAM

Arrangementet afholdes d. 24. december 2018 kl. 15.30-21.00

  • Kl. 15.30 Juleaftensgudstjeneste  i hallen på Skolegades Skole (lige ved siden af Brønderslev Kirke).
  • Fra kl. 16.00 kaffe og juleknas på Håndværkervej 4, 9700 Brønderslev
  • Kl. 17.30 Julemiddag

Efter julemiddagen tændes lysene på juletræet og den traditionelle juleaften fortsætter med julesalmer, læsning af juleevangeliet, julegaver – og mon ikke også der bliver en god julehistorie også?

Afslutning kl. 21.00

 

Pris: 125 kr. pr. person (børn er gratis) 

Man bestemmer selv, om man deltager i både julegudstjeneste og julemiddag. 

 

Tilmelding senest mandag den 17. december

 

Tilmelding, betaling og bestilling af hhv. transport fra Skolen til Håndværkervej og evt. hjemtransport skal ske til:

Kirkekontoret i Brønderslev

Håndværkervej 4

Tlf. 9882 0713 

 

OBS: Man skal selv finde ud af at komme hen til Skolegades Skole til julegudstjenesten og derefter ud til Håndværkervej. Hvis man ønsker hjælp til transporten, kan kirkekontoret være behjælpelige med en løsning. Gratis hjemtransport efter aftenenes arrangement kan også arrangeres.

 

Læs hele indbydelsen her

 

Læs mere her: www.broenderslevkirke.dk eller www.broenderslevprovsti.dk

 

Der mangler en enkelt frivillig til det praktiske omkring julemaden, og er man interesseret, kan man henvende sig til Else Hansen (tlf. 20405835).

Hvilke andre kirker afholder juleaften? 

Flere kirker i stiftet har i år valgt at afholde juleaften. 

Blandt andet Vodskov Kirke og Skagen Kirke

Se, om din lokale kirke afholder juleaften på kirkens hjemmeside/Facebook eller på sogn.dk