2018
Nyheder

Høstguide 2018   

Sæsonen for de traditionelle høstgudstjenester er lige på trapperne. Få her en guide til fem kirker, der gør lidt ekstra ud af årets fejring af høsten. 

Høstgudstjenesterne hylder efterårets komme og takker for årets høst. Foto: Colourbox 

Hvis du har været forbi kirken i disse dage, har du sikkert opdaget, at der indenfor de hvide mure er pyntet ekstra godt op. For selvom den varme sommer i år har været særlig hård mod høsten, markerer kirker overalt, at årets høst er i hus. Det sker med de traditionelle 'høstgudstjenester', hvor man hylder efterårets komme og takker for den netop overståede høst. 

Få her en guide til fem kirker, som har valgt at gøre noget særligt ud af årets høstgudstjeneste:

1. Margrethekirken byder op til dans

Margrethekirken i Aalborg afholder høstgudstjeneste d. 9. september, hvor glæde og taknemlighed vil være omdrejningspunktet for dagen. Efter gudstjenesten er der mulighed for at danse med folkedansergruppen Møllekvadrillen, spise frokost sammen og sælge frugt fra egen have, når dagens auktion går i gang.

Tidspunkt: 9. september kl. 10.00
Sted: Margrethekirken, Revlingbakken 18, 9000 Aalborg

2. Pigekor i Sct. Hans kirke

Igen i år er der mulighed for at komme til høstgudstjeneste i Sct. Hans Kirken i Hjørring. Her er musikken i højsædet, når pigekorene fra Sct. Hans og Sct. Olai kirke slår sig sammen med organisterne for at levere sang og musik til høstgudstjenesten. Efter gudstjenesten står en pølsevogn klar til at levere en bid at spise og en tår at drikke.

Tidspunkt: 16. september kl. 10.30
Sted: Sct. Hans Kirke, Kirkegårdsvej 20A, 9800 Hjørring, Danmark

3. Thise Kirke fyldes med musik

I Thise Kirke går det ikke stille for sig, når årets høst bliver fejret på søndag. Her vil høstgudstjenesten være præget af høstsamler og sange, som bliver bakket op af violin, harmonika, guitar og kontrabas. Efter gudstjenesten er der æbleskiver i våbenhuset.

Tidspunkt: 9. september kl. 10.30 - 11.30
Sted: Thise Kirke, Kirkebakken 61, 9700 Brønderslev

4. Strandby Kirke får besøg

Ved høstgudstjenesten i Strandby Kirke er der foredrag med Synne Garff fra Det danske Bibelselskab. Også i Strandby Kirke er taknemligheden i højsædet, når dagens donationer går til et projekt gennem Bibelselskabet, der uddeler bibler overalt i verden. Efter høstgudstjenesten fortæller Synne Garff nærmere om at formidle evangeliet for det kinesiske folk.

Tidspunkt: 16. september kl. 11.00 og kl. 13.00
Sted: Strandby Kirke, Strandvej 67, 9970 Strandby

5. Kirkeskib til Karby Kirke

I Karby Kirke sker der under høstgudstjenesten i år noget helt særligt. Kirkeskibsbygger Steen Zoffmann ankommer til Mors for at overrække en tro kopi af den gamle træfærge, som skal hænge i kirkens skib. Dette sker kl. 09.45, og gaven føres ind i Karby Kirke, når gudstjenesten begynder kl. 10. Efter høstgudstjenesten er der mulighed for at drikke en kop kaffe og se nærmere på kirkeskibet, inden det igen bliver hængt op.

Tidspunkt: 23. september kl. 10.00
Sted: Karby Kirke, Næssundvej 472, 7960 Karby

Læs mere om, hvor og hvordan høstgudstjenesten foregår i din kirke på www.sogn.dk