2018
Nyheder

Gymnasieelever fylder Folkekirkens Hus

Folkekirkens Hus i Aalborg summer i disse dage af liv. Her lægger 700 gymnasieelever vejen forbi det populære brobygningsprojekt 'Hvad er meningen?'. 

Sygehuspræst Ruth Østergaard Poulsen er én blandt mange oplægsholdere til årets Hvad er meningen?-arrangement. Foto: Sandra Rask

- En dreng, der blev døbt, vejede 423 gram. Jeg ved ikke, om I kan forestille jer det, men det er under en halv liter mælk. Han er født i uge 25. Så små børn kan man redde nu. Så dygtige er vi blevet. Måske dygtige ad helvede til. For hvad er det, vi redder her? Skal vi give ham lov til at dø, fordi der er meget ringe udsigter med hjerneskader og handicap, eller skal vi kæmpe og sige: Liv fremfor alt. Dét er et dilemma.

Ordene kommer fra Ruth Østergaard Poulsen, sygehuspræst i Aalborg Stift, der i dagens anledning har sat gymnasieelever fra hele stiftet stævne i Folkekirkens Hus i Aalborg. Her vil hun og en række andre oplægsholdere gribe fat i de store eksistentielle spørgsmål under overskriften 'Hvad er meningen?'. Dagene byder på foredrag og oplæg fra blandt andet en stjerneforsker, en museumsinspektør, en filosof, en matematiker, en biolog og nå ja, en hel masse præster. Målet er at blive klogere, få større indsigt og gennem samtaler i workshops at få ny viden, som gymnasieeleverne kan bruge både fagligt og i det daglige liv. 

Det er tredje år, Aalborg Universitet, Nordjyske Gymnasier og Aalborg Stift går sammen om at sætte spot på kompleksiteten i livets store spørgsmål. I år deltager godt 700 gymnasieelever i arrangementet, der løber af stablen fra d. 6.- 8. november. 

Vil du vide mere?

Læs mere og se det fulde program på www.hvadermeningen.nu

Følg arrangementet på Facebook her