2018
Nyheder

Abildgård Marked fejrer 25 års jubilæum

På lørdag slår Abildgård Kirke for 25. gang dørene op til Abildgård Markedet, hvor al overskuddet igen i år går til kirkens samarbejdspartnere og venskabskirker i Cambodja og Tanzania. Og spørger du sognepræst Kenny Gottlieb Christiansen, er det mere end blot et marked.


Af Pernilla Abildtrup

”Vi har flag, vi har høns, vi har kirke”. Sådan starter sangen, som Arvid Jacobsens har skrevet i anledningen af årets Abildgård Marked. Og disse ting er da også at finde på lørdag, når Abildgård Marked går i gang. Men ifølge sognepræst Kenny Gottlieb Christiansen er det mere end blot et marked.

For 25 år siden så markedet sin første dag, hvor ønsket var, at al overskuddet skulle gå til venskabskirker i henholdsvis Cambodja og Tanzania til at bygge en kirke og sikre lønninger til præsteparret. Siden hen har Abildgård Kirke fået Danmission til samarbejdspartner, som med midlerne fra Abildgård Marked blandt andet har bygget et kollegium, som sikrer, at unge mennesker har et sted at bo, mens de studerer. Kenny Gottlieb Christiansen fortæller om markedet:

-Det er jo sådan set det, der er omdrejningspunktet for hele Abildgård Markedet, at vi skraber penge ind. Og pengene hænger løst på lørdag, for folk er glade for at støtte de her projekter.

Sognepræst Kenny Gottlieb Christiansen og kirke- og kulturmedarbejder Heidi Ettrup Lehm er i fuld gang med forberedelserne til lørdagens marked. Foto: Abildgård kirke

Mere end velgørenhed

Sumobrydning, loppemarked og tombola. Aktiviteter er der ikke for lidt af, når Abildgård Kirke åbner dørene på lørdag. I alt står 75 frivillige klar til at afholde og sikre et godt Abildgård Marked, og ifølge Kenny Gottlieb Christiansen, er det en frivillighed, man mærker hele året rundt i kirken.

-Det er så Abildgård Markedet, der er indgangsvinklen til frivilligheden i kirken, og det skaber sådan en hel vild frivillighedskultur, fortæller Kenny Gottlieb Christiansen. Mange af markedets frivillige er også frivillige i kirken for netop at holde Abildgård Marked ved lige. Kenny Gottlieb Christiansen uddyber:

-Det skaber en kæmpestor sammenhængskraft hele året, at folk mødes og producerer små ting, som så kan sælges på markedet. Nogle strikker tæpper, og nogle hækler tæpper, og der er nogle, der drejer i træ og laver små figurer og brugsgenstande, som man så kan købe med. Der er nogle, der samler lopper ind. Det er hele vejen rundt, at folk går helt vildt meget op i det.

Abildgård kirke ser frem til et brag af en 25-års fejring for Abildgård Marked. Foto: Niels Clemmensen 

Fællesskab, frivillighed og fest

I år er det første gang, at Kenny Gottlieb Christiansen er med til Abildgård Marked, og allerede nu kan han mærke spændingen. Han fortæller:

-Det er mit første år, så jeg glæder mig utrolig meget. Og i år skal jeg stå for sådan et hjørne, hvor man kan komme at spille. Vi har sat et X-Box One op, hvor man kan spille FIFA turneringer mod hinanden. Vi har gang i noget bordfodbold og noget bordtennis og vi har også gang i nogle Virtual Reality briller.

Ud over at være ansvarlig for spilturneringer, står Kenny Gottlieb Christiansen også for et nyt tiltag, som er med til at markere Abildgård Markeds 25 års jubilæum. Han skal rappe. For Kenny Gottlieb Christiansen betyder markedet nemlig også, at der er mulighed for at være kirke på en anderledes måde. Han uddyber:

-Jeg glæder mig til at for første gang at være med til Abildgård Marked og opleve den stemning, der er. Det fylder jo i kirken – talen om Abildgård Marked – og jeg glæder mig bare til at være en del af det. Jeg glæder mig til at møde høj og lav og være kirke på en lidt anderledes måde, hvor vi åbner op for aktiviteter til fællesskab, og så bare se de her frivillige, som har knoklet hele året for at skabe deres små hjørner og små stande – se det blive til virkelighed.

Vil du vide mere?

Find hele programmet for Abildgård Marked her

Læs mere om Abildgård Marked her

Følg Abildgård Kirke på Facebook her

Video om fra Abildgård Marked. Foto og klip: Arvid Jacobsen