2017
Nyheder

Mød folkekirken på Naturmødet

Fra i dag og frem til på lørdag omdannes Hirtshals til nationalt epicenter for dansk naturdebat og naturoplevelser. Kom og oplev, hvordan folkekirken sætter miljø og klima på dagsordenen.

Friluftsgudstjeneste ved fyret i Hirtshals under Naturmødet 2016.

Naturmødet i Hirtshals er et årligt nationalt folkemøde om og i naturen. Igen i år deltager folkekirken med en stand, morgenandagter og gudstjeneste i det fri samt oplæg om, hvordan kirken betragter og behandler naturen. 

Du kan alle dage møde folkekirken i The Village på stand 20 (på pladsen ved Life-scenen bag Restaurant Lilleheden) Se kort over The Village her - folkekirkens stand er markeret med en rød cirkel. (åbner som pdf)

Aktiviteter for børn og voksne

Fredag og lørdag starter dagen med en morgenandagt kl 9.00 med musik og en kort tekst. Morgenandagterne er arrangeret af to lokale sognepræster og tager udgangspunkt i den overordnede temaramme "Fornuft og Følelse".

"Hvordan kan man bruge naturen til at udtrykke sine følelser og hvilke følelser er det, Gud viser os gennem den prægtige verden, Han har skabt til os? Det er nogle af de spørgsmål, jeg vil forsøge at besvare i min morgenandagt lørdag morgen. Og så skal vi synge den nyere salme "Du siger det med blomster", fortæller sognepræst Lea Hoff. 

Der vil alle dage på folkekirkens stand være kaffe på kanden, konkurrencer samt tegneværksted og andre aktiviteter for børn.

I teltet kan du også møde repræsentanter fra Grønt Udvalg i Aalborg Stift. Det sker i samarbejde med den landsdækkende organisation Grøn Kirke under Danske Kirkers Råd. 

- Vi vil gerne fortælle hvorfor og hvordan folkekirken arbejder grønt, og så vil vi også gerne inspirere andre menighedsråd til at komme med i Grøn Kirke-ordningen, fortæller Villy Steen Møller, formand for det grønne udvalg i stiftet.

Plant håb

I forbindelse med jubilæumsåret for Reformationen opfordrer Grøn Kirke, Folkekirkens Nødhjælp og Danmission alle kirker og trossamfund til at plante træer lokalt og ude i verden for på den måde at tage fælles medansvar for den jord, vi har fået. Jørn Baandrup, som er frivillig konsulent i Grøn Kirke, vil fredag dele små frøposer ud og opfordre alle til at plante et træ i Luthers ånd.

Fredag kl. 14 er der arrangeret rytmisk friluftsgudstjeneste ved Hirtshals Fyr. Se programmet for gudstjenesten her. (åbner som pdf)

På Naturmødets sidste dag kommer biskop over Roskilde Stift, Peter Fischer Møller, og fortæller om Grøn Kirke. Han er medlem af arbejdsgruppen og har været det siden etableringen af Grøn Kirke. Herefter vil den kristne biolog Louise Imer Nabe-Nielsen give forslag til, hvordan man kan få naturen ind i kirken og kirken ud i naturen – blandt andet ved at gøre kirkegårde og kirkens 10.000 hektar vildere. Det sker kl. 13.00-13.45 på Learn-scenen.

Grønne kirker i Aalborg Stift

Aalborg Stift har indgået et samarbejde med Grøn Kirke med henblik på at inspirere stiftets menigheder og kirker til at indarbejde miljø og klima i deres hverdagspraksis. Samarbejdet kører foreløbig frem til 2020, hvor det er målet at få 30 af stiftets kirker med i den grønne ordning. I dag er 17 kirker grønne og nummer 18 er på vej. Læs mere om samarbejdet og se her hvilke kirker der er grønne.

Folkekirkens program på Naturmødet


Torsdag d. 18. maj

Kl. 16.00: Lego-aktivitet for børn i folkekirkens telt på stand 20 

Fredag d. 19. maj 
Kl. 9.00: Morgenandagt i folkekirkens telt på stand 20 ved sognepræst Aksel Toft
Kl. 10.00: Male-workshop for børn i folkekirkens telt på stand 20
Kl. 14.00: Friluftsgudstjeneste ved fyret ved sognepræst Bjarne Hougaard, musik ved band under ledelse af Niels Ole Sørensen, Tversted (Jazzy Dayz)
Kl. 16.00: Workshop i folkekirkens telt på stand 20 ved graver Solvejg Sieg Sørensen: Naturen ind på kirkegården - hvor meget og hvordan? 

Lørdag d. 20. maj 
Kl. 9.00: Morgenandagt i folkekirkens telt på stand 20 ved sognepræst Lea Hoff.
Kl. 13.00: I Learnteltet - foredrag ved Roskildes biskop Peter Fischer Møller: Gud og grønne skove - om initiativet Grøn Kirke og kirkens fokus på miljø og klima


Naturmødet har udviklet en app, som hjælper dig med at finde rundt i Hirtshals og holde styr på det omfattende program. Hent den gratis i App Store eller i Google Play.