2017
Nyheder

Kirken i sommerlandet: Pilgrimsvandringer 

Pilgrimsvandringer hører sommeren til. Snør skoene, oplev naturen og nyd roen i selskab med andre. Flere kirker arrangerer vandringer. Kom og vær med.

Fra videoen 'Folkekirken tæt på: Pilgrimsvandrere'

Flere kirker arrangerer pilgrimsvandringer hen over sommeren, og alle er velkommen til at gå med. I år er der endvidere en unik mulighed for at vandre med på Klosterruten, fra kirke til kirke, gennem hele Danmark. Se flere detaljer i guiden nedenfor.

Pilgrimsvandring fra Råbjerg Kirke

Vel mødt til morgenandagt i Råbjerg Kirke kl 9.15. Herefter fælles vandring ad stier mod Råbjerg mile og med ankomst til Hulsig Kirke midt på eftermiddagen. Medbring mad og drikke til turen. Det er muligt at tage toget til Hulsig med ankomst 8.37, hvorfra der vil være transport til Råbjerg Kirke. Det er Skagen Kirke, der arrangerer, ved spørgsmål kontakt Anne Grete Rasmussen 40104717 eller Anni Jørgensen 60817170. 

Dato: 12. juli 2017
Tidspunkt: Start kl. 9.15 (heldagsarrangement)
Sted: Råbjerg Kirke

Aftensang og aftenvandring i Ejdrup/Sebber

Der er noget særligt ved sommeraftener, solnedgang og aftenfred - man har næsten ikke lyst til at gå ind. Og måske har man også lyst til samvær og samtale, om end i et lavere gear ved aftentide. Her passer aftensangs- og aftenvandringskonceptet lige ind. Sebber, Bislev og Ejdrup sogne arrangerer for første gang aftner med fællessang i kirken og efterfølgende gåtur. Menigehdsrådet har lavet følgende temaaftener:

Ejdrup kirke, kirkgårdsvandring: Efter aftensang i kirken, går vi ud på kirkegården, hvor lokalkendte folk vil fortælle om nogle af de slægter og personligheder, der gemmer sig bag navnene på stenene.

Sebber kirke, natur-tur: Efter aftensang i kirken, kører vi til Vikingebyen (og man kan sagtens få et lift), hvor vi møder en guide, der viser os rundt på området og fortæller om det, der engang var på stedet. Gåturen vil være på ca. 3 km. Aftenkaffen drikker vi i Vikingebyen.

Hver aften slutter med en kop kaffe. Alle er hjerteligt velkomne til at være med.

Dato: 16. juli 2017
Tidspunkt: Kl. 19.30
Sted: Ejdrup Kirke, kirkegårdsvandring

Dato: 13. august 2017
Tidspunkt: Kl. 19.00
Sted: Sebber Kirke, Natur-tur med udflugt til Vikingebyen

14 km vandretur i Skagen 

Kom på vandretur med Kristuskransen, som er en protestantisk bedekrans med 18 perler, der symboliserer kristenlæren. Turen begynder ved Hulsig Kirke og går via Den tilsandede kirke til Skagen Kirke, hvor vi afslutter med en kort andagt. Der er lokaltog mellem Hulsig og Skagen. Vandreturen er på 14 km. Madpakke og drikkevarer skal medbringes. Turen ledes af sogne- og sommerlandspræst  Lene Ladefoged Fischer, 40192305 og LLF@km.dk.

Dato: 1. august 2017
Tidspunkt: Kl. 9.00
Sted: Starter i Hulsig Kirke og slutter i Skagen Kirke

Klosterruten fra Hadsund til Frederikshavn

Fra torsdag den 23. august til søndag den 24. september har du en unik mulighed for sammen med andre at gå fra kirke til kirke på strækningen Hadsund-Frederikshavn. Arrangørerne, Foreningen Den Danske Klosterrute, fejrer sit 10 års jubilæum med en vandring, der går gennem hele Danmark. Startskuddet lød fra Helsingør Domkirke Påskedag, og den 23. august når den 2.000 km. lange pilgrimsvandring til Aalborg Stift. Alle er velkomne til at vandre med, en enkelt dag eller flere dage. Hvis du ønsker overnatning, så kontakt den ansvarlige, der hvor du ønsker ta sove. Du kan finde kontaktoplysninger og overnatningssteder her:

Klosterruten 2017: Program og overnatning Viborg - Aalborg (pdf)
Klosterruten 2017: Program og overnatning Aalborg - Frederikshavn (pdf)

Den danske klosterrute er en rute for alle, der har lyst til at kombinere natur og kulturoplevelser med rum til eftertanke og åndelig fordybelse. Den samlede rute er 2.000 kilometer og på vejen besøges 50 middelalder-klostre og en lang række kirker.Læs mere om jubilæumsvandringen på www.klosterruten.dk 

Sensommertur i Rold Skov

Find vandreskoene frem og tag med til Rold Skov, når Rold og Arden sogne samarbejder om at lave pilgrimsvandring i sensommerskovens smukke farver. Dagen starter med kaffe og rundstykker ved Rold Kirke kl. 09.00 og kl. 09.30 vil der være en kort andagt i kirken. Derefter starter den fælles vandring gennem skoven ledsaget af den erfarne pilgrimspræst Elisabeth Lidell. Ruten vil være 6-8 km og der vil være pauser med tid til refleksion indlagt i vores vandring.

Kl. 12:30 forventer vi at ankomme til Arden Kirke. Her slutter vi af med en kort andagt i kirken og efterfølgende spiser vi frokost sammen i sognegården.

Der bestilles bus til at transportere od tilbage til Rold Kirke. 

Dato: 27. august 2017
Tidspunkt: Kl 9.00
Sted: Start ved Rold Kirke (fælles hjemtransport fra Arden Kirke

Frilufts- og vandregudstjeneste i Dybvad

Søndag den 27. august holdes en stemningsfuld vandregudstjeneste i Søparken i Dybvad. Efter gudstjenesten er der kaffe og kage.

Dato: 27. agust 2017
Tidspunkt: Kl. 19.00
Sted: Søparken i Dybvad